Pastă hummus - sos cu năut și pastă de susan
Un aperitiv interesant și savuros.
Ușor
5 persoane
90 Minute
Mediu
Ingrediente
pentru 5 persoane
60 g mazăre
2 lingurițe cu pastă tahina
1/2 ceapă
1 cățel usturoi
1 linguriță curcuma
2 linguri cu suc de lămâie
Sare
2 linguri ulei
2 lingurițe cu pastă tahina
1/2 ceapă
1 cățel usturoi
1 linguriță curcuma
2 linguri cu suc de lămâie
Sare
2 linguri ulei
Ingrediente pentru 5 persoane
60 g mazăre
2 lingurițe cu pastă tahina
1/2 ceapă
1 cățel usturoi
1 linguriță curcuma
2 linguri cu suc de lămâie
Sare
2 linguri ulei
2 lingurițe cu pastă tahina
1/2 ceapă
1 cățel usturoi
1 linguriță curcuma
2 linguri cu suc de lămâie
Sare
2 linguri ulei
- Pași 1Mazărea se cufundă în apă și se lasă la înmuiat 8 ore. Apoi se strecoară dar apa în care s-a macerat se păstrează
- Pași 2Usturoiul și ceapa se toacă mărunt. Se prăjesc ușor în ulei, se adaugă curcuma și o parte din apa în care s-a înmuiat mazărea. Apoi se adaugă mazărea, se acoperă cu apa păstrată până la 3 cm deasupra mazărei și se fierbe până se înmoaie.
- Pași 3Se strecoară mazărea, păstrându-se fiertura. Mazărea se strivește cu ajutorul unei furculițe, se adaugă câteva linguri de fiertură și se mixează până se obține consistența maionezei.
Sfaturi în bucătărie
Rețetă de servit pe pită sau cu chipsuri, poate constitui un aperitiv interesant pentru musafiri în timp ce aceștia așteaptă felul principal.
Descoperă și...








.webp)
.webp)



