Supă densă de mazăre cu crutoane și parmezan
Descoperă o rețetă delicioasă!
Ușor
5 persoane
35 Minute
Mediu
Ingrediente
pentru 5 persoane
200 g Mazăre verde boabe dulce cu morcovi cuburi Bonduelle
2,5 l supă de pui/legume
5 felii pâine de secară
1 ceapă galbenă de mărime medie
200 g orez cu bob lung
10 linguri parmezan ras
Ulei măsline extra virgin
După gust sare de mare
După gust piper alb, proaspăt măcinat
2,5 l supă de pui/legume
5 felii pâine de secară
1 ceapă galbenă de mărime medie
200 g orez cu bob lung
10 linguri parmezan ras
Ulei măsline extra virgin
După gust sare de mare
După gust piper alb, proaspăt măcinat
Ingrediente pentru 5 persoane
200 g Mazăre verde boabe dulce cu morcovi cuburi Bonduelle
2,5 l supă de pui/legume
5 felii pâine de secară
1 ceapă galbenă de mărime medie
200 g orez cu bob lung
10 linguri parmezan ras
Ulei măsline extra virgin
După gust sare de mare
După gust piper alb, proaspăt măcinat
2,5 l supă de pui/legume
5 felii pâine de secară
1 ceapă galbenă de mărime medie
200 g orez cu bob lung
10 linguri parmezan ras
Ulei măsline extra virgin
După gust sare de mare
După gust piper alb, proaspăt măcinat
- Pași 1Pregătește ingredientele necesare preparării supei.
- Pași 2Încinge cuptorul la aproximativ 180 grade C. Taie și așează bețigașele de pâine în tavă, apoi stropește-le cu ulei de măsline. Pune tava în cuptor 4 minute, astfel încât acestea să devină crocante. Scoate tava din cuptor și presară deasupra 3 linguri de parmezan. Apoi pune tava iarăși în cuptor timp de 3 minute.
- Pași 3Adaugă câteva picături de ulei într-o tigaie încinsă în prealabil, la foc mediu. Pune în tigaie ceapa tăiată cubulețe și amestecă până ce aceasta devine aurie. Adaugă orezul și amestecă. Asezonează cu sare și piper după gust. Ia în considerare faptul că și parmezanul este sărat.
- Pași 4Dă supa de legume/pui în clocot. Păstrează întrun recipient aproximativ 0,5 l de supă. Apoi începe să adaugi câte un polonic de supă în tigaie. Amestecă bine până când aceasta este absorbită. Repetă operațiunea, până când orezul este al dente. Adaugă apoi cei 0, 5 l de supă.
- Pași 5Adaugă mazărea și morcovul Bonduelle și lasă la fiert 3 minute. Oprește flacăra de la aragaz. Adaugă restul de parmezan, păstrând însă 2 linguri pentru asezonare.
- Pași 6Pentru a servi, pune supa caldă întrun bol, presară parmezan în plus și ulei de măsline, dacă dorești. Așează lângă bol și câteva bețigașe de pâine. Poftă mară!
Sfaturi în bucătărie
Necesită o atenție deosebită timpilor de pregătire pentru fiecare ingredient în parte, astfel încât gustul acestora să fie potențat la maximum.
Descoperă și...