Pinterest

Ouă coapte pe pat de broccoli

Un mic dejun special, plin de vitamine și proteine!
Dificil
4 persoane
15 Minute
Mediu
Ingrediente
pentru 4 persoane
1/2 pungă (200 g) Broccoli Vapeur Bonduelle

4 ouă

50 g unt

1 linguriță amestec de ierburi de Provence

Sare după gust
Ingrediente pentru 4 persoane
1/2 pungă (200 g) Broccoli Vapeur Bonduelle

4 ouă

50 g unt

1 linguriță amestec de ierburi de Provence

Sare după gust
  1. Pași 1
    Pune broccoli în apă caldă sărată și lasă să fiarbă aproximativ 2-3 minute, scurge apoi aproape complet de apă și amestecă cu mixerul până când se omogenizează și trece printr-o sită fină.
  2. Pași 2
    Separă albușurile de gălbenușuri. Sărează puțin jumătate din albușuri și amestecă-le cu mixerul până când se îngroașă. Amestecă cu grijă albușul bătut cu piureul de broccoli.
  3. Pași 3
    Pune pe hârtie de copt unsă în prealabil cu unt 4 porții de piure și presară ierburile aromate deasupra. În fiecare porție de piure fă o mică adâncitură și introdu în cuptorul încins în prealabil la 180°C pentru 5-7 minute.
  4. Pași 4
    Scoate din cuptor, adaugă gălbenușurile în centrul fiecărei porții de broccoli și introdu la cuptor încă 3 minute.
  5. Pași 5
    Servește direct de pe hârtia de copt, mutândule cu grijă pe farfurie.

Sfaturi în bucătărie

Un mic dejun special, plin de vitamine și proteine