Pinterest

Șalău de Nil în crustă de cereale cu legume

Șalău de Nil în crustă de cereale cu legume și sos de lămâie.
Ușor
4 persoane
10 Minute
Mediu
Ingrediente
pentru 4 persoane
1 borcan (280 g) Ciuperci întregi Bonduelle

1 conservă (200 g) Mazăre verde boabe dulce Bonduelle

2 morcovi

50 g porumb

100 g fasole verde

100 g ardei roșu

2-4 linguri ulei de măsline

2 ouă

200 g cereale

Sare

100 ml. iaurt

1 lămâie

300 ml. ulei de porumb

100 g făină

Piper
Ingrediente pentru 4 persoane
1 borcan (280 g) Ciuperci întregi Bonduelle

1 conservă (200 g) Mazăre verde boabe dulce Bonduelle

2 morcovi

50 g porumb

100 g fasole verde

100 g ardei roșu

2-4 linguri ulei de măsline

2 ouă

200 g cereale

Sare

100 ml. iaurt

1 lămâie

300 ml. ulei de porumb

100 g făină

Piper
  1. Pași 1
    Fileurile de șalău se condimentează cu sare și piper, se trec prin făină, ou, cereale și se prăjesc în uleiul de porumb, până devin aurii.
  2. Pași 2
    Legumele se curăță, se toacă și se fierb 5-10 minute. Apoi se scurg, se călesc în uleiul de măsline și se condimentează cu sare și piper.
  3. Pași 3
    Pentru sos, avem nevoie de un sfert de lămâie stoarsă, trei sferturi de lămâie fără coajă, tăiată cubulețe, iaurt, sare și piper și ulei de măsline.
  4. Pași 4
    Se amestecă și se servește alături de legume și pește. Poftă bună!