Pinterest

Ouă umplute cu cremă de năut

Descoperă o rețetă delicioasă!
Ușor
4 persoane
30 Minute
Mediu
Ingrediente
pentru 4 persoane
1 conservă (310 g) năut Vapeur Bonduelle

8 ouă

1 lămâie

1 lime

1 rodie

1 ridiche

3 căței usturoi

1 legătură mărar

2 linguri ulei de măsline

1 lingură miere

2 lingurițe sos tahini

boia afumată

sare

cimbru uscat

piper alb
Ingrediente pentru 4 persoane
1 conservă (310 g) năut Vapeur Bonduelle

8 ouă

1 lămâie

1 lime

1 rodie

1 ridiche

3 căței usturoi

1 legătură mărar

2 linguri ulei de măsline

1 lingură miere

2 lingurițe sos tahini

boia afumată

sare

cimbru uscat

piper alb
  1. Pași 1
    Fierbem foarte bine ouăle timp de 15 min după ce apa a dat în clocot. Le răcim și le curățăm ușor de coajă pentru a rămâne albușul intact.
  2. Pași 2
    Tăiem ouăle pe jumătate și scoatem gălbenușurile pe care le vom folosi la compoziția cremei de năut.
  3. Pași 3
    Scurgem năutul de lichid și îl punem într-un bol împreună cu usturoiul tocat, 4 gălbenușuri, sosul tahini, zeama de la lămâie și lime, miere, puțin ulei, cimbru, sare și piper. Toate acestea le blenduim până obținem crema de năut.
  4. Pași 4
    O lăsăm circa 10 min la rece și apoi o montăm cu ajutorul posului cu dui în jumătățile de albuș. Decorăm aceste ouă umplute după imaginația noastră, cu boabe de rodie, frunze de mărar, felii de ridiche sau boia afumată.