Fasole albă cu cârnați și cimbru
Un preparat delicios pentru întreaga familie
Mediu
5 persoane
40 Minute
Mediu
Ingrediente
pentru 5 persoane
2 conserve (800 g) Fasole albă boabe Bonduelle
2 cepe roșii
150 g cârnați picanți
600 g ardei copt
1 legătură pătrunjel
2-3 crenguțe de cimbru
2 linguri pastă de tomate
5 linguri ulei de măsline
4 căței de usturoi
Sare după gust
Piper după gust
2 cepe roșii
150 g cârnați picanți
600 g ardei copt
1 legătură pătrunjel
2-3 crenguțe de cimbru
2 linguri pastă de tomate
5 linguri ulei de măsline
4 căței de usturoi
Sare după gust
Piper după gust
Ingrediente pentru 5 persoane
2 conserve (800 g) Fasole albă boabe Bonduelle
2 cepe roșii
150 g cârnați picanți
600 g ardei copt
1 legătură pătrunjel
2-3 crenguțe de cimbru
2 linguri pastă de tomate
5 linguri ulei de măsline
4 căței de usturoi
Sare după gust
Piper după gust
2 cepe roșii
150 g cârnați picanți
600 g ardei copt
1 legătură pătrunjel
2-3 crenguțe de cimbru
2 linguri pastă de tomate
5 linguri ulei de măsline
4 căței de usturoi
Sare după gust
Piper după gust
- Pași 1Taie ceapa rondele. Într-o tigaie mare, la foc mediu, călește ceapa în 2 linguri de ulei de măsline aproximativ 15 minute, amestecând constant.
- Pași 2Adaugă apoi usturoiul tocat mărunt și călește până se înmoaie. Ia tigaia de pe foc. Împarte ceapa călită în 2 părți.
- Pași 3Călește fasolea 2-3 minute. Taie ardeiul în cuburi, adaugă în fasole, apoi adaugă pasta de tomate și frunzele de cimbru.
- Pași 4Taie cârnații în feliuțe și prăjeștei întro altă tigaie. Adaugă cârnații peste legume, porționează compoziția în boluri și decorează cu pătrunjel tocat.
Sfaturi în bucătărie
Dacă nu ai fasole la conservă, atunci poți înmuia fasole uscată în apă cel puțin 3-4 ore, dar e mai bine să o lași peste noapte, apoi schimbă apa și fierbi fasolea. Pentru ca fasolea să își păstreze forma ideală și să se prepare mai repede, fierbe-o cu usturoi, ceapă și salvie – devine mai aromată și cu un gust mai plăcut.
Lasă-te surprins
Ușor
Mediu
Greu
< 15 Minute
15 - 45 Minute
45 > 45 minute
Fasole la cuptor cu fenicul, bacon și cârnați
Surprinde-i pe cei dragi cu o rețetă delicioasă de fasole la cuptor, un gust unic oferit de combinația de legume și cârnații picanți asezonați cu bacon.
Vită cu fasole boabe în sos curry
O rețetă minunată pentru cina luată acasă!
Tocană de fructe de mare cu fasole borlotti și roșii
Surprinde-ți persoana iubită cu o cină specială, o reinterpretare a mâncării de fasole.
Descoperă și...