Tocană indiană cu cartofi și mazăre (Aloo matar)
O rețetă pregătită de Jamila!
Mediu
4 persoane
15 Minute
Mediu
Ingrediente
pentru 4 persoane
200 g Mazăre verde boabe Bio Bonduelle
600 g cartofi
30 g ghimbir
3-4 căței usturoi
3-4 linguri ulei
2 roșii decojite
2 ardei iuți
1 ceapă tocată mărunt
1 lingură boia dulce
1 linguriță curcuma
1/2 linguriță garam masala
1/2 linguriță chimion
1/2 legătură pătrunjel
Puțină sare
600 g cartofi
30 g ghimbir
3-4 căței usturoi
3-4 linguri ulei
2 roșii decojite
2 ardei iuți
1 ceapă tocată mărunt
1 lingură boia dulce
1 linguriță curcuma
1/2 linguriță garam masala
1/2 linguriță chimion
1/2 legătură pătrunjel
Puțină sare
Ingrediente pentru 4 persoane
200 g Mazăre verde boabe Bio Bonduelle
600 g cartofi
30 g ghimbir
3-4 căței usturoi
3-4 linguri ulei
2 roșii decojite
2 ardei iuți
1 ceapă tocată mărunt
1 lingură boia dulce
1 linguriță curcuma
1/2 linguriță garam masala
1/2 linguriță chimion
1/2 legătură pătrunjel
Puțină sare
600 g cartofi
30 g ghimbir
3-4 căței usturoi
3-4 linguri ulei
2 roșii decojite
2 ardei iuți
1 ceapă tocată mărunt
1 lingură boia dulce
1 linguriță curcuma
1/2 linguriță garam masala
1/2 linguriță chimion
1/2 legătură pătrunjel
Puțină sare
- Pași 1Într-un mini robot de bucătărie punem roșiile decojite împreună cu usturoiul și ghimbirul și le mărunțim foarte bine.
- Pași 2Punem uleiul într-o tigaie preîncălzită, adăugăm ceapa și o gătim până se înmoaie. Adăugăm apoi condimentele: boiaua, curcuma, chimionul, garam masala și puțină sare. Amestecăm bine și gătim condimentele pentru 30 de secunde.
- Pași 3Adăugăm în tigaie pasta din roșii, usturoiul și ghimbirul și mai gătim totul pentru 5 minute. Adăugăm apoi ardeii iuți întregi, cartofii, apă cât să-i acopere și lăsăm să fiarbă până când cartofii sunt gătiți.
- Pași 4Adăugăm apoi și mazărea Bio Bonduelle și o gătim și pe ea pentru maximum 2 minute. La final adăugăm pătrunjel tocat și servim. Poftă bună!
Descoperă și...