Pași 1
Se pasează în blender spanacul decongelat cu frunzele de busuioc, gălbenușurile, sarea până la omogenizare.
Pași 2
Se bat albușurile cu mixerul până când se întăresc și se introduc în compoziția cu spanac. Se întinde în mod egal această compoziție pe o tavă învelită cu hârtie de copt.
Pași 3
Se coace 15 minute la 160° până când se întărește. Hârtia cu compoziția coaptă se așază pe un tocător și se lasă la răcit.
Pași 4
Pentru umplutură se amestecă crema de brânză, frunzele de ierburi aromatice, coaja rasă de lămâie și zeama de lămâie. Se adaugă sare și piper după gust.
Pași 5
Se transferă hârtia de copt cu compoziția pe folie alimentară (ca să fie mai ușor de rulat). Se aplică umplutura în mod egal, lăsând la margine liber aproximativ 1 cm. Deasupra umpluturii se pun bucățele de somon afumat tăiate. Se rulează cu ajutorul foliei alimentare.
Pași 6
Se păstrează la frigider aproximativ 20 de minute și se servește felii ca un aperitiv rece.
Sfaturi în bucătărie
Spanacul se scurge mai bine dacă îl presezi ușor într-o sită.