Quiche cu spanac și brânză
O tartă trendy și consistentă în care predomină spanacul alături de legumele primăvăratice.
Dificil
4 persoane
60 Minute
Mediu
Ingrediente
pentru 4 persoane
Aluat:
200 g făină
100 g unt
câteva picături de apă rece
sare
Umplutură:
1 pungă (400 g) Spanac frunze Bonduelle
10 felii bacon
150 g brânză feta
50 g brânză cheddar
250 ml smântână dulce
1 praz
3 ouă
3 căței de usturoi
Garnitură:
1 salată verde
6 ridichi
1 legatură ceapă verde
2 morcovi
1 lămâie
sare, piper
200 g făină
100 g unt
câteva picături de apă rece
sare
Umplutură:
1 pungă (400 g) Spanac frunze Bonduelle
10 felii bacon
150 g brânză feta
50 g brânză cheddar
250 ml smântână dulce
1 praz
3 ouă
3 căței de usturoi
Garnitură:
1 salată verde
6 ridichi
1 legatură ceapă verde
2 morcovi
1 lămâie
sare, piper
Ingrediente pentru 4 persoane
Aluat:
200 g făină
100 g unt
câteva picături de apă rece
sare
Umplutură:
1 pungă (400 g) Spanac frunze Bonduelle
10 felii bacon
150 g brânză feta
50 g brânză cheddar
250 ml smântână dulce
1 praz
3 ouă
3 căței de usturoi
Garnitură:
1 salată verde
6 ridichi
1 legatură ceapă verde
2 morcovi
1 lămâie
sare, piper
200 g făină
100 g unt
câteva picături de apă rece
sare
Umplutură:
1 pungă (400 g) Spanac frunze Bonduelle
10 felii bacon
150 g brânză feta
50 g brânză cheddar
250 ml smântână dulce
1 praz
3 ouă
3 căței de usturoi
Garnitură:
1 salată verde
6 ridichi
1 legatură ceapă verde
2 morcovi
1 lămâie
sare, piper
- Pași 1Tăiem prazul și usturoiul în felii mici, baconul julien, radem brânza cheddar și brânza feta, tăiem morcovii, ridichiile, ceapa în rondele și salata în foi mari.
- Pași 2Pregătim umplutura. Adăugăm baconul și-l călim alături de praz și usturoi și adăugăm spanacul lăsat în prealabil să se dezghețe la temperatura camerei (după ce a fost scurs foarte bine de apă printr-o sită) și amestecăm continuu. După ce compoziția nu mai are lichid, stingem plita și adăugăm smântâna dulce, brânza cheddar, brânza feta rase și cele 3 ouă bătute.
- Pași 3Facem un aluat format din făină, sare, unt moale și câteva picături de apă rece. Frământăm aluatul, punem într-o folie de plastic și lăsăm la rece cam 30 de minute.
- Pași 4Scoatem aluatul de la frigider și îl întindem pe o planșă cu puțină făină. Ungem o tavă de tartă cu puțin unt și punem peste ea aluatul, având grijă săl așezăm bine pe marginile tăvii ca să ia o formă frumoasă. Îl înțepăm cu o furculiță și putem pune hartia de copt tăiată după forma tăvii. Pentru a nu se ridica aluatul, punem boabe de fasole uscată. Apoi îl băgăm la cuptor 20 minute până capătă o culoare aurie la temperatura de 175°C.
- Pași 5După ce am scos aluatul din cuptor adăugăm compoziția, presărăm cu brânza cheddar rasă și o mai introducem la cuptor încă 30 minute la temperatura de 180°C.
- Pași 6Garnitura pentru quicheul cu spanac conține: o salată formată din morcovi, ridichi, salată verde și ceapă verde. Pregătim un dressing ușor din zeamă de lămâie, ulei de măsline, sare și piper.
Descoperă și...