Pinterest

Fleică de porc cu mazăre dulce și morcovi cuburi Bonduelle, cu sos tomat românesc

Un fel de mâncare simplu și savuros.
Ingrediente
pentru 4 persoane
100 g Mazăre verde boabe dulce Bonduelle

3 g sare

3 g piper negru măcinat

1 g boia dulce

1 crenguță de cimbru proaspăt

1 g zahăr tos

1 cățel de usturoi

30 g ceapă albă

2-3 fire de pătrunjel

200 g roșii cuburi in bulion

200 g fleică de porc

5-6 frunze salată de primăvară

50 ml. ulei de floarea soarelui
Ingrediente pentru 4 persoane
100 g Mazăre verde boabe dulce Bonduelle

3 g sare

3 g piper negru măcinat

1 g boia dulce

1 crenguță de cimbru proaspăt

1 g zahăr tos

1 cățel de usturoi

30 g ceapă albă

2-3 fire de pătrunjel

200 g roșii cuburi in bulion

200 g fleică de porc

5-6 frunze salată de primăvară

50 ml. ulei de floarea soarelui
  1. Pași 1
    Se curăță usturoiul și ceapa, se spală. Se spală fleica de porc, se usucă cu un prosop de hârtie, se unge cu ulei, sare, piper, boia, cimbru.
  2. Pași 2
    Se masează bine cu condimentele acestea, să intre în carne, și se pune la cuptor, la 180 grade, 2 ore. Între timp, pregătim sosul tomat: tăiem ceapa fin, usturoiul la fel, le călim în ulei 1-2 minute, apoi adăugăm roșiile, puțină apă, sare, piper, zahăr, cimbru. Lăsăm la fiert 20 minute, la foc moderat. Fierbem cuburile Bonduelle de morcovi cu mazăre, în apa cu sare, 3-4 minute, apoi le scurgem. Gata!
  3. Pași 3
    Mai rămâne să montăm preparatul pe farfurie, după inspirația de moment: tăiem fleica în trei, legumele lângă, sosul, frunzele de salată de primăvară, e gata! Poftă bună!