Fasole la cuptor cu fenicul, bacon și cârnați
Surprinde-i pe cei dragi cu o rețetă delicioasă de fasole la cuptor, un gust unic oferit de combinația de legume și cârnații picanți asezonați cu bacon.
Mediu
2 persoane
40 Minute
Mediu
Ingrediente
pentru 2 persoane
400 g BRETONA, Fasole albă boabe în sos tomat Bonduelle
400 g roșii în conservă
250 g cârnați picanți
200 ml bază supă de pui
100 g bacon
100 g pesmet
100 ml vin alb
1 ceapă
2 căței de usturoi
1 fenicul
1 păstârnac
1 morcov
1/2 praz
câteva crenguțe de cimbru
frunze de salvie
boia de ardei dulce
ulei
sare
piper
400 g roșii în conservă
250 g cârnați picanți
200 ml bază supă de pui
100 g bacon
100 g pesmet
100 ml vin alb
1 ceapă
2 căței de usturoi
1 fenicul
1 păstârnac
1 morcov
1/2 praz
câteva crenguțe de cimbru
frunze de salvie
boia de ardei dulce
ulei
sare
piper
Ingrediente pentru 2 persoane
400 g BRETONA, Fasole albă boabe în sos tomat Bonduelle
400 g roșii în conservă
250 g cârnați picanți
200 ml bază supă de pui
100 g bacon
100 g pesmet
100 ml vin alb
1 ceapă
2 căței de usturoi
1 fenicul
1 păstârnac
1 morcov
1/2 praz
câteva crenguțe de cimbru
frunze de salvie
boia de ardei dulce
ulei
sare
piper
400 g roșii în conservă
250 g cârnați picanți
200 ml bază supă de pui
100 g bacon
100 g pesmet
100 ml vin alb
1 ceapă
2 căței de usturoi
1 fenicul
1 păstârnac
1 morcov
1/2 praz
câteva crenguțe de cimbru
frunze de salvie
boia de ardei dulce
ulei
sare
piper
- Pași 1Tocăm ceapa, prazul, păstârnacul, morcovul și usturoiul și le punem la sotat.
- Pași 2Adăugăm sare, piper, boia de ardei dulce și câteva crenguțe de cimbru.
- Pași 3Tăiem feniculul în bucăți mari și îl sotăm separat.
- Pași 4Punem toate legumele întro tavă pentru cuptor. Adăugăm roșiile în conservă și fasolea Bonduelle.
- Pași 5Tăiem cârnații în felii, îi rumenim împreună cu cubulețe de bacon, peste care adăugam 100 ml de vin alb și lăsăm să se găteasca pentru câteva minute, cât să scadă.
- Pași 6Punem conținutul din tigaie peste legumele deja așezate în tavă și adaugăm baza de supă de pui. Preserăm parmezanul peste întreaga compoziție.
- Pași 7Dăm totul la cuptorul preîncălzit la 160 de grade pentru 30 de minute. Pentru servire putem presăra în farfurie câteva frunze de salvie proaspăt tocate.
Descoperă și...