Este o plantă bianuală, din familia verzei cultivată pentru mugurii săi verzi în formă de frunze. Este prezentă în regiunile cu climă temperată.

100g de varză de Bruxelles – între 25 și 34 kcal

Conţine amidon, fier, potasiu, fosfor, vitamina C, vitaminele din grupa B, provitamina A.

Varza de Bruxelles în timpul sarcinii

Viitoarelor mămici li se recomandă consumul de varză de Bruxelles ca o sursă de acid folic. Acesta este indispensabil pentru buna formare a sistemului nervos al copilului, micşorând de asemenea riscul apariţiei defectelor în timpul sarcinii. Fiind o sursă excelentă de vitamina C, unul dintre cei mai importanţi antioxidanţi, varza de Bruxelles o ajută pe viitoarea mămică şi în menţinerea unei pieli frumoase şi catifelate. Conţinutul de amidon ajută şi împotriva problemelor de constipaţie – atât de dese în timpul sarcinii.

Varza de Bruxelles din Cristal

Este premiul pentru cei mai buni participanţi ai unui program ştiinţific al Uniunii Europene.

Miracolul de la Bruxelles

A apărut singură în jurul anului 1750, în zona oraşului Bruxelles, ca un soi de varză. Belgienii povestesc că prima oară a fost cultivată în anul 1821 şi numesc varza de Bruxelles ca un produs regional de care sunt cei mai mândri alături de plăcintele belgiene, cicoare, brânzeturile şi biscuiţii belgieni). Varza de Bruxelles din zilele noastre este rezistentă la îngheţ. Această plantă creşte până la un metru înălţime, iar pe tulpina acesteia se găsesc între 20 şi 75 de verze micuţe.