Barba Caprei, numită şi „stridia vegetală” era consumată ca legumă încă din antichitate. Creşte liber sau este cultivată ca legumă.
100g - 93 kcal
Conţine calciu, fosfor, fosfor, fier, magneziu şi vitaminele A, B1, B2, C, E.
Barba Caprei în bucătărie
Barba Caprei este considerată o legumă foarte preţioasă din punct de vedere al gustului şi a valorilor sale nutritive. Se consumă rădăcini de culoarea galben-gri. Barba Caprei este o legumă cu conţinut înalt de calorii. Ea poate fi folosită la pregătirea salatelor, a supelor, poate fi de asemene înăbuşită, fiartă în aburi sau prăjită de una singură, sau în compania altor legume. Barba Caprei poate fi un fel de mâncare de sine stătător sau un adaos pentru carne, ouă, peşte.
Pentru rezistență
Având în vedere bogăţia de vitamine şi componente nutritive, este un aliment recomandat persoanelor cu regim şi celor cu organism slab, sensibil. Consumarea de rădăcină de Barba Caprei se recomandă persoanelor epuizate fizic şi psihic precum şi celor care au trecut prin reconvalescenţe dificile, epuizante.
Noblețea purpurei
Barba Caprei este folosită şi ca plantă decorativă – are flori purpurii, foarte frumoase.
În loc de cafea
Rădăcina de Barba Caprei poate fi folosită ca înlocuitor de cafea.
Descoperă legumele noastre
Rețetele noastre
Buddha Bowl
Bonduelle vine în întâmpinarea verii cu o rețetă fresh, bogată în proteine vegetale, perfectă pentru sezonul cald.
Salată cu tofu și porumb chilli
Salată ușor de preparat, plină de nutrienți, perfectă pentru toți membrii familiei.
Supă cremă de legume verzi cu năut
O nouă rețetă delicioasă de supă cremă! Valorile nutritive ale legumelor verzi, combinate năutul bogat în fibre și proteine, se regăsesc în acestă rețetă gustoasă.