
O varietate a sfeclei care provine de pe ţărmurile Mării Mediterane, cultivată în Europa Centrală şi de Est.
100 g sfeclă de peţiol – 35 kcal
Sfecla de peţiol conţine fibră alimentară, potasiu, sodiu, calciu, fosfor, fier, vitaminele A, B1, B2, C, PP.
O sursă bogată de potasiu
Sfecla de peţiol are cel mai mare conţinut de potasiu dintre toate legumele. Acest mineral este necesar pentru o bună gospodărire a resurselor de apă în organism, pentru funcţia renală şi tensiunea sanguină, ca şi pentru o funcţionare corectă a sistemului nervos, pentru lucrul muşchilor şi pentru oxigenarea creierului şi pentru o îmbunătăţire a puterii de concentraţie.
Sfecla şi sfecla tânără
Sfecla de peţiol este o rădăcină cu frunze la suprafaţă, iar sfecla tânără este o plantă care se foloseşte în bucătărie cu tot cu tulpină. Sfecla de peţiol are frunze mari, uşor mototolite, care pot fi folosite în mod similar spanacului. Este de asemenea un adaos perfect pentru salate, supe sau sarmale.
Descoperă legumele noastre












Rețetele noastre
Buddha Bowl
Bonduelle vine în întâmpinarea verii cu o rețetă fresh, bogată în proteine vegetale, perfectă pentru sezonul cald.
Salată cu tofu și porumb chilli
Salată ușor de preparat, plină de nutrienți, perfectă pentru toți membrii familiei.
Supă cremă de legume verzi cu năut
O nouă rețetă delicioasă de supă cremă! Valorile nutritive ale legumelor verzi, combinate năutul bogat în fibre și proteine, se regăsesc în acestă rețetă gustoasă.