
Ridichea este o legumă care provine din sudul Asiei. Este cultivată încă din antichitate, în multe regiuni ale lumii.
100g ridiche -14 kcal
Ridichea conține sodiu, sulf, calciu, fier, magneziu, fosfor, cupru, clor și vitaminele A, B1, B2, C, E i PP.
Cea mai sănătoasă - atunci când este crudă?
Cel mai sănătos este să consumăm ridichile crude, ca adaos la salate și la senvișuri. Putem să le servim de asemenea înăbușite sau fierte. Comestibile sunt și frunzele ridichilor, compuse cu salată sau cu castraveți proaspeți și arpagic. Frunzele au aceleași calități gustative și valori nutritive ca și rădăcinile.
Pentru sănătate
Ridichile ajută digestia și lichidează arsurile de stomac. Vindecă hiperaciditatea, drenează rinichii, previne formarea litiazei renale. Au o influență pozitivă asupra văzului și alină tusea. Persoanele suferinde de reumatism trebuie s-o includă neaparat în regimul lor alimentar.
Memorie absolută
Conform medicinei populare, ridichea ameliorează claritatea gândirii și ajută memoria, curăță memoria de informațiile inutile și stimulează funcționarea acestuia.
Pentru frumusețe
Ridichea, ca și napul, este numită leguma părului frumos, deoarece îi conferă acestuia volum și strălucire. Ameliorează și starea de sănătate a pielii și a unghiilor. Ridichile trebuiesc consumate de toți cei care vor să dea jos câteva kilograme în plus, deoarece ea produce senzația de sațietate, fără a îngrășa. Este un element obligatoriu al regimurilor de slăbire.
Descoperă legumele noastre












Rețetele noastre
Buddha Bowl
Bonduelle vine în întâmpinarea verii cu o rețetă fresh, bogată în proteine vegetale, perfectă pentru sezonul cald.
Salată cu tofu și porumb chilli
Salată ușor de preparat, plină de nutrienți, perfectă pentru toți membrii familiei.
Supă cremă de legume verzi cu năut
O nouă rețetă delicioasă de supă cremă! Valorile nutritive ale legumelor verzi, combinate năutul bogat în fibre și proteine, se regăsesc în acestă rețetă gustoasă.