
Plantă provenită de pe ţărmurile Mării Mediterane, care se trage din rapiţa sălbatică.
100 g rapiță - 11 kcal
Rapiţa conţine glucoză, săruri minerale şi vitamine din grupele B şi C.
Bună și ieftină
Rapiţa este cultivată în zonele cu clima temperată sau rece. Nu este o plantă prea pretenţioasă şi suportă temperaturile joase. Este cultivată atât în varianta alimentară cât şi în cea pentru nutreţ. Rapiţa era foarte populară înainte de răspândirea culturii cartofului.
Rapița în bucătărie
Rapiţa poate fi servită ca garnitură alternativă faţă de tradiţionalii cartofi, acompaniind feluri de mâncare din carne, preparată prin fierbere, înăbuşire sau coaptă la cuptor. Face parte din reţete de supe şi de mâncăruri din legume. În Norvegia, rapiţa constituie un adaos indispensabil pentru mâncărurile servite de sărbători.
Cine ar trebui să mănânce rapiță?
Rapiţa conţine aproape 90% apă, este săţioasă, fără a avea însă un aport excesiv de calorii, este deci recomandată în special persoanelor care suferă de obezitate sau ţin regim de slăbire. Rapiţa previne apariţia bolilor de piele, întăreşte părul şi previne căderea acestuia. Siropul de rapiţă calmează tusea.
Descoperă legumele noastre












Rețetele noastre
Buddha Bowl
Bonduelle vine în întâmpinarea verii cu o rețetă fresh, bogată în proteine vegetale, perfectă pentru sezonul cald.
Salată cu tofu și porumb chilli
Salată ușor de preparat, plină de nutrienți, perfectă pentru toți membrii familiei.
Supă cremă de legume verzi cu năut
O nouă rețetă delicioasă de supă cremă! Valorile nutritive ale legumelor verzi, combinate năutul bogat în fibre și proteine, se regăsesc în acestă rețetă gustoasă.