Somon cu mazăre, bacon și lamele de calmar
Rețete rafinate pentru momente speciale.
Ușor
2 persoane
20 Minute
Scump
Ingrediente
pentru 2 persoane
200 g Mazăre verde boabe dulce Bonduelle
100 g bacon
100 g lamele de calmar
300 g file de somon
100 ml smântână pentru gătit
1 ceapă roșie
1 cartof mare
150 g unt
2 linguri ulei de masline
2 linguri oregano verde
Sare
Piper
100 g bacon
100 g lamele de calmar
300 g file de somon
100 ml smântână pentru gătit
1 ceapă roșie
1 cartof mare
150 g unt
2 linguri ulei de masline
2 linguri oregano verde
Sare
Piper
Ingrediente pentru 2 persoane
200 g Mazăre verde boabe dulce Bonduelle
100 g bacon
100 g lamele de calmar
300 g file de somon
100 ml smântână pentru gătit
1 ceapă roșie
1 cartof mare
150 g unt
2 linguri ulei de masline
2 linguri oregano verde
Sare
Piper
100 g bacon
100 g lamele de calmar
300 g file de somon
100 ml smântână pentru gătit
1 ceapă roșie
1 cartof mare
150 g unt
2 linguri ulei de masline
2 linguri oregano verde
Sare
Piper
- Pași 1Se decongelează mazărea. Se asezonează cu sare somonul și se ține la frigider până când mazărea se decongelează.
- Pași 2Se curăță și taie în cubulețe cartoful. Se fierbe până când se înmoaie, se amestecă cu 50 g unt, un praf de sare și se zdrobește cu o furculiță. Se acoperă cu un capac și se dă deoparte, până când restul preparatelor sunt gata.
- Pași 3Se taie baconul fâșiuțe și se călește alături de ceapă până când se rumenește. Se adaugă lamelele de calmar tăiate fâșiuțe subțiri și mazărea. Se dă focul la minim și se adaugă smântâna lichidă, sarea și piperul. Se lasă să fiarbă până când se reduce, cam 5 minute.
- Pași 4Se încing 2 linguri de ulei de măsline și 50 g unt întro tigaie. Se taie somonul în două bucăți și se adaugă în tigaie. Se prăjește la foc mic, pe ambele părți, câte 4 minute. Când somonul este aproape gata, se adaugă untul rămas și se dă focul mare, ca untul să se transforme în spumă. Se stropește cu această spumă somonul și apoi se scoate pe un șervețel, pentru a se scurge.
- Pași 5Se așează fileul de somon peste piureul de cartofi. În jurul lui se pune mazărea, iar peste ea se pun frunzele de oregano.
Descoperă și...