Pateuri cu ciuperci Bonduelle
O gustare delicioasă și sățioasă.
Ușor
4 persoane
15 Minute
Mediu
Ingrediente
pentru 4 persoane
1 borcan (280 g) Ciuperci feliate Bonduelle
400 g aluat foietaj
4 linguri smântână 12% grăsime
6-7 grăunți Usturoi
1 ou
1 lingură lapte
20 g alune de pădure
Măsline negre
Unt
Sare
Piper
Oregano
400 g aluat foietaj
4 linguri smântână 12% grăsime
6-7 grăunți Usturoi
1 ou
1 lingură lapte
20 g alune de pădure
Măsline negre
Unt
Sare
Piper
Oregano
Ingrediente pentru 4 persoane
1 borcan (280 g) Ciuperci feliate Bonduelle
400 g aluat foietaj
4 linguri smântână 12% grăsime
6-7 grăunți Usturoi
1 ou
1 lingură lapte
20 g alune de pădure
Măsline negre
Unt
Sare
Piper
Oregano
400 g aluat foietaj
4 linguri smântână 12% grăsime
6-7 grăunți Usturoi
1 ou
1 lingură lapte
20 g alune de pădure
Măsline negre
Unt
Sare
Piper
Oregano
- Pași 1La început se lasă aluatul la decongelat. Se toacă mărunt ciupercile și usturoiul. Într-o tigaie se pune la încins puțin unt, apoi se adaugă ciupercile la călit pentru 2-3 minute, până se rumenesc puțin. Se adaugă și usturoiul tocat și se mai lasă încă 2 minute la călit, după care se pune smântâna și se lasă la foc mic până dă în clocot. Se adaugă sare, piper și oregano după gust, apoi se lasă la răcit.
- Pași 2Aluatul se porționează. Mai întâi se taie de-a latul pe jumătate, apoi cele două bucăți se mai taie încă o dată pe jumătate. La final se împarte pe lungime în pătrățele egale. Se umple cu câte o lingură din compoziția de ciuperci câte o pătrățică, apoi se împăturește cu alta: se pune deasupra și se turtește pe margini, pentru a nu ieși compoziția.
- Pași 3O tavă se tapetează cu folie de copt. Pateurile obținute se așază în tavă. Alunele de pădure se pun într-o tigaie la prăjit timp de 3-4 minute, apoi se toacă mărunt împreună cu măslinele negre. Într-un bol spargem oul și separăm albușul de gălbenuș. Gălbenușul se bate ușor și se adaugă peste el o lingură de lapte.
- Pași 4După ce am așezat pateurile în tavă, cu un cuțit se fac câte 3 tăieturi pe fiecare în parte, apoi se ung cu compoziția de ou obținută. Se presară peste ele bucățele de măsline și alune de pădure. Se bagă la cuptorul preîncălzit pentru 3540 minute, până se rumenesc.
- Pași 5Se servesc atât calde, cât și reci. Poftă bună!
Lasă-te surprins
Ușor
Mediu
Greu
< 15 Minute
15 - 45 Minute
45 > 45 minute
Salată asiatică cu orez
Specifică bucătăriei chinezești, salata cu orez va reprezenta o inovație în cartea ta de rețete. Un prânz sățios va fi asigurat de gustul fresh al acestei rețete.
Ciuperci a la crème
Yummm! Doar atât poți spune!
Rigatoni cu fasole albă
O rețetă foarte hrănitoare și potrivită în anotimpul rece.
Descoperă și...