Pași 1
Într-un vas cu capac se amestecă vinul, sosul de soia, mierea și o lingură de ghimbir. Se adaugă brânza tofu, tăiată cubulețe, se fixează capacul și se agită vasul, pentru ca sosul să cuprindă toată brânza. Se lasă la marinat în frigider timp de 1 oră și se mai agită din când în când.
Pași 2
Orezul se pune la fiert, cu 2 căni de apă, timp de 10 minute. Între timp, se taie mărunt usturoiul și se rade 1 lingură de ghimbir. Se pune o tigaie pe foc și se lasă să se încingă bine. Se pun usturoiul și ghimbirul în tigaie, cu 1 lingură de ulei și se lasă 1 minut, până își degajă aromele. Se adaugă amestecul de legume, puțin sos de soia, sare, piper și se lasă pe foc 4 minute.
Pași 3
După ce s-au făcut legumele, se adaugă orezul și se mai lasă 1 minut. Marinata se toarnă într-o cratiță și se fierbe 2 minute, la foc puternic. După ce a fiert, se adaugă peste legume și orez. Se mai ține tigaia pe foc încă 4 minute, până ce brânza tofu s-a pătruns. Se pune pe farfurie și se servește cald.