Fasole verde cu bulgur și carne de porc
Am intrat in bucătăria armeană, iar din fasolea verde gătită împreună cu carne, bulgur și condimente rezultă un preparat gustos și sățios!
Mediu
2 persoane
40 Minute
Mediu
Ingrediente
pentru 2 persoane
1 conservă (400 g) fasole verde păstai, rotunde, tăiate Bonduelle
300 g cotlet de porc fără os
80 g bulgur
120 ml suc de roșii (cu pulpă)
240 ml apă
4 linguri ulei de măsline
1 ceapă
3 căței de usturoi
ienibahar
oregano uscat
busuioc uscat
pătrunjel verde
300 g cotlet de porc fără os
80 g bulgur
120 ml suc de roșii (cu pulpă)
240 ml apă
4 linguri ulei de măsline
1 ceapă
3 căței de usturoi
ienibahar
oregano uscat
busuioc uscat
pătrunjel verde
Ingrediente pentru 2 persoane
1 conservă (400 g) fasole verde păstai, rotunde, tăiate Bonduelle
300 g cotlet de porc fără os
80 g bulgur
120 ml suc de roșii (cu pulpă)
240 ml apă
4 linguri ulei de măsline
1 ceapă
3 căței de usturoi
ienibahar
oregano uscat
busuioc uscat
pătrunjel verde
300 g cotlet de porc fără os
80 g bulgur
120 ml suc de roșii (cu pulpă)
240 ml apă
4 linguri ulei de măsline
1 ceapă
3 căței de usturoi
ienibahar
oregano uscat
busuioc uscat
pătrunjel verde
- Pași 1Spălăm carnea de porc, o tăiem în cubulețe și o punem într-o oală la fiert pentru 20 de minute.
- Pași 2Punem apa într-o oală la fiert, după ce a dat în clocot adăugăm bulgurul și lăsăm la fiert timp de 5 minute, după care oprim focul și acoperim oala cu un capac timp de 15 minute.
- Pași 3Punem uleiul de măsline într-o tigaie pe foc, adăugăm ceapa tocată și o lăsăm pentru 5 minute la călit, apoi adăugăm usturoiul tocat împreună cu condimetele și le lăsăm împreună timp de 10 minute pentru a se combina aromele. Adăugăm carnea fiartă împreună cu 5 linguri de apă (apa în care a fiert carnea) și sucul de roșii și lăsăm pe foc încă 5 minute, apoi scurgem fasolea verde de lichid și o adăugăm peste celelalte ingrediente și lăsăm pe foc pentru încă 5 minute, oprim focul și presărăm deasupra pătrunjel verde tocat.
- Pași 4Pentru servire, întro farfurie punem bulgur, iar deasupra fasolea gătită.
Descoperă și...