Curcan cu legume, bere și portocale la cuptor
Descoperă o rețetă delicioasă!
Ușor
5 persoane
10 Minute
Mediu
Ingrediente
pentru 5 persoane
1 pungă (400 g) Amestec de legume “4 anotimpuri” Bonduelle
1 pulpă de curcan mare
2 cepe
2 căței usturoi
Rozmarin
2 mere
1 portocală
100 ml. bere
Sare
Piper
Boia dulce
1 pulpă de curcan mare
2 cepe
2 căței usturoi
Rozmarin
2 mere
1 portocală
100 ml. bere
Sare
Piper
Boia dulce
Ingrediente pentru 5 persoane
1 pungă (400 g) Amestec de legume “4 anotimpuri” Bonduelle
1 pulpă de curcan mare
2 cepe
2 căței usturoi
Rozmarin
2 mere
1 portocală
100 ml. bere
Sare
Piper
Boia dulce
1 pulpă de curcan mare
2 cepe
2 căței usturoi
Rozmarin
2 mere
1 portocală
100 ml. bere
Sare
Piper
Boia dulce
- Pași 1Am tăiat în pulpa de curcan niște buzunărașe în care am pus felii de usturoi și niște rămurele de rozmarin, iar ceapa și restul de usturoi le-am tocat. Pulpa de curcan am prăjit-o în puțin ulei, până s-a rumenit frumos, apoi am adăugat legumele.
- Pași 2Când ceapa a devenit aurie, am pus puțină boia de ardei dulce și am stins cu aproximativ 100 ml de bere (dacă doriți mai mult sos, puteți completa cu apă sau mai multă bere - aceasta frăgezește carnea și îi dă un gust deosebit sosului).
- Pași 3Am pus curcanul în tava cu legumele și am adăugat 2 bucăți de mere și o pulpă de portocală (portocala se aruncă la final, are rolul să frăgezească carnea și să o facă foarte bună). Tava se dă la cuptor pentru aproximativ 1,5 - 2 ore, până când carnea este gata. Poftă bună!
Descoperă și...