Pinterest

Cartofi umpluți cu carne și ciuperci

Descoperă o rețetă delicioasă!
Ușor
5 persoane
50 Minute
Mediu
Ingrediente
pentru 5 persoane
1 borcan (280 g) Ciuperci întregi Bonduelle

2 cepe mari

50 g orez

Cimbru

Sare

Piper

Boia dulce

50 g ulei

300 g carne tocată

Pastă ardei

10 cartofi mari

3-4 foi de dafin

Salata verde

Morcovi
Ingrediente pentru 5 persoane
1 borcan (280 g) Ciuperci întregi Bonduelle

2 cepe mari

50 g orez

Cimbru

Sare

Piper

Boia dulce

50 g ulei

300 g carne tocată

Pastă ardei

10 cartofi mari

3-4 foi de dafin

Salata verde

Morcovi
  1. Pași 1
    Ceapa se taie cubulețe și o punem să se călească în uleiul bine încins până începe să devină aurie. Adăugăm ciupercile tăiate și le mai lăsăm câteva minute la călit.
  2. Pași 2
    Punem orezul, cimbrul, piperul și sarea după gustul nostru, iar la final o linguriță boia de ardei. Se mai lasă pe foc. Adăugăm carnea, amestecând bine compoziția.
  3. Pași 3
    Cartofii se curăță și se spălă. Cu un cuțit se face o gaură în mijlocul cartofilor, pentru o rămâne doar pereții. Apoi fiecare cartof se umple cu compoziția obținută. Într-un vas de ceramică se așază în picioare unul lângă altul, punem o cană de apă, foile de dafin și îi dăm la cuptor. Se lasă cam 35-40 minute, până încep cartofii să se înmoaie. Punem apoi câte o linguriță de pastă de ardei fiecărui cartof, dăm iar la cuptor pentru 5 minute. Se scoate din cuptor vasul cu cartofi, se așează pe platou și se pot servi. Poftă bună.