Pași 1
Se coace ardeiul în cuptorul încălzit în prealabil la 200°C aproximativ 25-30 de minute. Se transferă într-un castron și se acoperă cu folie alimentară. Se lasă să se răcească complet, apoi se curăță de coji și semințe. Se taie pe lungime în 3-4 părți egale.
Pași 2
Într-o tigaie se pune o lingură de ulei, se adaugă ceapa, usturoiul și pătrunjelul tocate. Se călesc toate ușor și se adaugă fasolea. Se gătesc, amestecând, 2-3 minute la foc mediu. Se condimentează după gust, se iau de pe foc și se răcesc complet.
Pași 3
Se prepară dressingul: într-un castron se amestecă uleiul și oțetul, se adaugă sare și piper după gust.
Pași 4
Fasolea se învelește frumos în ardei întrun rulou și se închide cu o scobitoare.
Pași 5
Se așază ruloul pe farfurie.
Pași 6
Înainte de servire, se decorează cu măsline, nuci de pin și se toarnă dressingul.
Sfaturi în bucătărie
Poți pregăti dressingul pentru această gustare dinainte. Toarnă toate ingredientele cu o pâlnie într-o sticlă și agită sticla înainte de utilizare.