Mâncare de năut cu vinete și roșii
Un preparat minunat de legume și năut!
Ușor
4 persoane
20 Minute
Mediu
Ingrediente
pentru 4 persoane
1 conservă (310 g) năut boabe Vapeur Bonduelle
2 vinete medii
3 roșii medii
2-3 căței usturoi
4 linguri ulei de măsline
1 legătură de pătrunjel
sare și piper după gust
2 vinete medii
3 roșii medii
2-3 căței usturoi
4 linguri ulei de măsline
1 legătură de pătrunjel
sare și piper după gust
Ingrediente pentru 4 persoane
1 conservă (310 g) năut boabe Vapeur Bonduelle
2 vinete medii
3 roșii medii
2-3 căței usturoi
4 linguri ulei de măsline
1 legătură de pătrunjel
sare și piper după gust
2 vinete medii
3 roșii medii
2-3 căței usturoi
4 linguri ulei de măsline
1 legătură de pătrunjel
sare și piper după gust
- Pași 1Tăiem vinetele și roșiile cuburi, feliem usturoiul și tocăm pătrunjelul.
- Pași 2Rumenim vinetele la foc mediu 5-6 minute în uleiul de măsline încins. Adăugăm usturoiul și lăsăm 30 secunde, cât să-și elibereze aromele.
- Pași 3Adăugăm roșiile, sare și piper după gust și le lăsăm 4-5 minute, cât să se împrietenească cu vinetele.
- Pași 4Adăugăm năutul, amestecăm și mai lăsăm 34 minute.
- Pași 5Oprim focul și adăugăm sare și piper după gust și pătrunjelul tocat.
Sfaturi în bucătărie
Pentru o savoare mediteraneeană, putem adăuga la final o lingură de ierburi de provence uscate.
Descoperă și...