Pinterest

Mâncare de năut cu vinete și roșii

Un preparat minunat de legume și năut!
Ușor
4 persoane
20 Minute
Mediu
Ingrediente
pentru 4 persoane
1 conservă (310 g) năut boabe Vapeur Bonduelle

2 vinete medii

3 roșii medii

2-3 căței usturoi

4 linguri ulei de măsline

1 legătură de pătrunjel

sare și piper după gust
Ingrediente pentru 4 persoane
1 conservă (310 g) năut boabe Vapeur Bonduelle

2 vinete medii

3 roșii medii

2-3 căței usturoi

4 linguri ulei de măsline

1 legătură de pătrunjel

sare și piper după gust
  1. Pași 1
    Tăiem vinetele și roșiile cuburi, feliem usturoiul și tocăm pătrunjelul.
  2. Pași 2
    Rumenim vinetele la foc mediu 5-6 minute în uleiul de măsline încins. Adăugăm usturoiul și lăsăm 30 secunde, cât să-și elibereze aromele.
  3. Pași 3
    Adăugăm roșiile, sare și piper după gust și le lăsăm 4-5 minute, cât să se împrietenească cu vinetele.
  4. Pași 4
    Adăugăm năutul, amestecăm și mai lăsăm 34 minute.
  5. Pași 5
    Oprim focul și adăugăm sare și piper după gust și pătrunjelul tocat.

Sfaturi în bucătărie

Pentru o savoare mediteraneeană, putem adăuga la final o lingură de ierburi de provence uscate.