Pinterest

Coquelet la cuptor cu fasole verde și sos de muștar

O rețetă savuroasă!
Mediu
2 persoane
30 Minute
Mediu
Ingrediente
pentru 2 persoane
1 pungă (400 g) Fasole verde întreagă Bonduelle

400 g pui coquelet

1 roșie mică

1 ridiche

50 g unt

80 g muștar dulce

3 linguri ulei de măsline

o lingură muștar franțuzesc boabe

o linguriță de miere

o lingură de capere

1 usturoi

o legătură mărar

o jumătate de legătură pătrunjel

germeni busuioc

oregano

busuioc

boia dulce

piper alb

sare grunjoasa
Ingrediente pentru 2 persoane
1 pungă (400 g) Fasole verde întreagă Bonduelle

400 g pui coquelet

1 roșie mică

1 ridiche

50 g unt

80 g muștar dulce

3 linguri ulei de măsline

o lingură muștar franțuzesc boabe

o linguriță de miere

o lingură de capere

1 usturoi

o legătură mărar

o jumătate de legătură pătrunjel

germeni busuioc

oregano

busuioc

boia dulce

piper alb

sare grunjoasa
  1. Pași 1
    Spălăm puiul, îl curățăm dacă mai e nevoie și îl pârlim la foc. Tăiem partea posterioară a puiului și vârfurile aripilor, după care îl tăiem pe jumătate și îl condimentăm pe toate părțile cu sare, busuioc, oregano și boia.
  2. Pași 2
    Ungem puiul cu ulei și îl introducem alături de câteva felii de usturoi la cuptorul încins în prealabil la 200°C timp de 25-30 minute.
  3. Pași 3
    Facem un sos lejer din muștar de boabe franțuzesc și muștar dulce, pe care îl amestecăm cu puțin ulei de măsline, precum la maioneză. Apoi adăugăm caperele, pătrunjelul tocat mărunt și mierea. Sosul trebuie să fie fluid.
  4. Pași 4
    Punem în tigaie fasolea verde în puțin ulei de măsline și adăugăm roșia cubulețe și pătrunjelul tocat mărunt. Condimentăm cu oregano, sare și piper. Lăsăm să fiarbă 10 minute și adăugăm mărarul tocat.

Sfaturi în bucătărie

Putem servi pe farfurie cu puiul rumenit bine și garnitura de fasole verde.