Coquelet la cuptor cu fasole verde și sos de muștar
O rețetă savuroasă!
Mediu
2 persoane
30 Minute
Mediu
Ingrediente
pentru 2 persoane
1 pungă (400 g) Fasole verde întreagă Bonduelle
400 g pui coquelet
1 roșie mică
1 ridiche
50 g unt
80 g muștar dulce
3 linguri ulei de măsline
o lingură muștar franțuzesc boabe
o linguriță de miere
o lingură de capere
1 usturoi
o legătură mărar
o jumătate de legătură pătrunjel
germeni busuioc
oregano
busuioc
boia dulce
piper alb
sare grunjoasa
400 g pui coquelet
1 roșie mică
1 ridiche
50 g unt
80 g muștar dulce
3 linguri ulei de măsline
o lingură muștar franțuzesc boabe
o linguriță de miere
o lingură de capere
1 usturoi
o legătură mărar
o jumătate de legătură pătrunjel
germeni busuioc
oregano
busuioc
boia dulce
piper alb
sare grunjoasa
Ingrediente pentru 2 persoane
1 pungă (400 g) Fasole verde întreagă Bonduelle
400 g pui coquelet
1 roșie mică
1 ridiche
50 g unt
80 g muștar dulce
3 linguri ulei de măsline
o lingură muștar franțuzesc boabe
o linguriță de miere
o lingură de capere
1 usturoi
o legătură mărar
o jumătate de legătură pătrunjel
germeni busuioc
oregano
busuioc
boia dulce
piper alb
sare grunjoasa
400 g pui coquelet
1 roșie mică
1 ridiche
50 g unt
80 g muștar dulce
3 linguri ulei de măsline
o lingură muștar franțuzesc boabe
o linguriță de miere
o lingură de capere
1 usturoi
o legătură mărar
o jumătate de legătură pătrunjel
germeni busuioc
oregano
busuioc
boia dulce
piper alb
sare grunjoasa
- Pași 1Spălăm puiul, îl curățăm dacă mai e nevoie și îl pârlim la foc. Tăiem partea posterioară a puiului și vârfurile aripilor, după care îl tăiem pe jumătate și îl condimentăm pe toate părțile cu sare, busuioc, oregano și boia.
- Pași 2Ungem puiul cu ulei și îl introducem alături de câteva felii de usturoi la cuptorul încins în prealabil la 200°C timp de 25-30 minute.
- Pași 3Facem un sos lejer din muștar de boabe franțuzesc și muștar dulce, pe care îl amestecăm cu puțin ulei de măsline, precum la maioneză. Apoi adăugăm caperele, pătrunjelul tocat mărunt și mierea. Sosul trebuie să fie fluid.
- Pași 4Punem în tigaie fasolea verde în puțin ulei de măsline și adăugăm roșia cubulețe și pătrunjelul tocat mărunt. Condimentăm cu oregano, sare și piper. Lăsăm să fiarbă 10 minute și adăugăm mărarul tocat.
Sfaturi în bucătărie
Putem servi pe farfurie cu puiul rumenit bine și garnitura de fasole verde.
Descoperă și...