Souffle cu spanac
Un souffle delicios care va îmbogăți masa de prânz.
Ușor
4 persoane
30 Minute
Mediu
Ingrediente
pentru 4 persoane
300 g spanac frunză cu frunză Bonduelle
3 ouă
300 ml lapte
30 g unt
30 g parmezan
30 g făină
1/2 legătură de mărar
sare
piper
3 ouă
300 ml lapte
30 g unt
30 g parmezan
30 g făină
1/2 legătură de mărar
sare
piper
Ingrediente pentru 4 persoane
300 g spanac frunză cu frunză Bonduelle
3 ouă
300 ml lapte
30 g unt
30 g parmezan
30 g făină
1/2 legătură de mărar
sare
piper
3 ouă
300 ml lapte
30 g unt
30 g parmezan
30 g făină
1/2 legătură de mărar
sare
piper
- Pași 1Scurgem bine spanacul, apoi îl tocăm.
- Pași 2Punem untul la topit într-o tigaie și adăugăm făina, amestecând continuu.
- Pași 3Turnăm treptat laptele în tigaie pentru a evita formarea cocoloașelor. Lăsăm sosul să dea în clocot, după care oprim focul.
- Pași 4Adăugăm spanacul, parmezanul ras și mărarul tocate mărunt, apoi condimentăm după gust.
- Pași 5Separăm albușurile de gălbenușuri. Adăugăm gălbenușurile peste crema de lapte și spanac, amestecând bine. Batem albușurile spumă cu un praf de sare, ulterior adăugândule în compoziție.
- Pași 6Ungem formele cu unt și le tapetăm cu parmezan, apoi turnăm compoziția în acestea și le ținem timp de 30 de minute în cuptorul preîncălzit la 200°C până când se rumenesc ușor.
Descoperă și...