Lipie cu porumb și dressing de smântână
O rețetă gustoasă.
Ușor
4 persoane
45 Minute
Mediu
Ingrediente
pentru 4 persoane
Pentru lipie:
600 g Porumb dulce boabe Bonduelle
Sare
1 usturoi
Praf de curry
150 g mălai
4 ouă
2 linguri făină
500 ml. lapte (jumătate sau chiar întreaga cantitate se poate înlocui cu apă)
6 linguri ulei
Pentru dressing:
450 g smântână
1 linguriță sare
1 linguriță piper negru măcinat
1 legătură pătrunjel
1/2 linguriță muștar
1 legătură arpagic
600 g Porumb dulce boabe Bonduelle
Sare
1 usturoi
Praf de curry
150 g mălai
4 ouă
2 linguri făină
500 ml. lapte (jumătate sau chiar întreaga cantitate se poate înlocui cu apă)
6 linguri ulei
Pentru dressing:
450 g smântână
1 linguriță sare
1 linguriță piper negru măcinat
1 legătură pătrunjel
1/2 linguriță muștar
1 legătură arpagic
Ingrediente pentru 4 persoane
Pentru lipie:
600 g Porumb dulce boabe Bonduelle
Sare
1 usturoi
Praf de curry
150 g mălai
4 ouă
2 linguri făină
500 ml. lapte (jumătate sau chiar întreaga cantitate se poate înlocui cu apă)
6 linguri ulei
Pentru dressing:
450 g smântână
1 linguriță sare
1 linguriță piper negru măcinat
1 legătură pătrunjel
1/2 linguriță muștar
1 legătură arpagic
600 g Porumb dulce boabe Bonduelle
Sare
1 usturoi
Praf de curry
150 g mălai
4 ouă
2 linguri făină
500 ml. lapte (jumătate sau chiar întreaga cantitate se poate înlocui cu apă)
6 linguri ulei
Pentru dressing:
450 g smântână
1 linguriță sare
1 linguriță piper negru măcinat
1 legătură pătrunjel
1/2 linguriță muștar
1 legătură arpagic
- Pași 1Laptele în care s-a adăugat sarea se fierbe 3-4 min. amestecând mereu până se îngroașă. Se lasă la foc mic. Se adaugă mălaiul amestecând în continuu și se acoperă pentru a se umfla și a se răci.
- Pași 2Compoziția obținută se frământă cu ouăle și făina până se obține o cocă netedă, după care se adaugă porumbul împreună cu zeama din cutie.
- Pași 3Într-o tigaie de preferință din teflon se încing 2 linguri de ulei în care se pun cca. 2 linguri din coca cu porumb și se formează o foaie de mărimea unei palme de copil (să nu fie mai mare pentru că se poate rupe) cu partea de jos a unei linguri umezite. Se prăjește pe fiecare parte 3-4 min. până capătă o culoare frumoasă brun-aurie. Se scurge și se pune pe o farfurie. Se continuă până se prăjesc toate lipiile, punând mereu câte puțin ulei, dar pot fi prăjite și mai multe concomitent. Din această cantitate se obțin 8-10 bucăți.
- Pași 4Smântâna se sărează se condimentează cu pătrunjelul și arpagicul tăiate fin și se adaugă muștarul pentru gust. Acest sos se servește lângă lipiile cu porumb.
Descoperă și...