Focaccia cu porumb dulce
Focaccia este o pâine de casă, tradiţional italiană, foarte asemănătoare ca textură şi mod de preparare cu aluatul de pizza, însa are ca topping diverse ierburi aromatice şi poate avea tot felul de umpluturi.
Mediu
4 persoane
40 Minute
Mediu
Ingrediente
pentru 4 persoane
200 g Porumb dulce boabe Bonduelle
200 ml. apă călduță
1 lingură cu ulei de măsline
1 linguriță cu zahăr
1 linguriță cu drojdie uscată
1/2 jumătate de linguriță sare
350 g făină
200 g cubulețe pancetta sau bacon
1 linguriță sare de mare grunjoasă
1 linguriță busuioc
1 linguriță oregano
1 linguriță cimbru
200 ml. apă călduță
1 lingură cu ulei de măsline
1 linguriță cu zahăr
1 linguriță cu drojdie uscată
1/2 jumătate de linguriță sare
350 g făină
200 g cubulețe pancetta sau bacon
1 linguriță sare de mare grunjoasă
1 linguriță busuioc
1 linguriță oregano
1 linguriță cimbru
Ingrediente pentru 4 persoane
200 g Porumb dulce boabe Bonduelle
200 ml. apă călduță
1 lingură cu ulei de măsline
1 linguriță cu zahăr
1 linguriță cu drojdie uscată
1/2 jumătate de linguriță sare
350 g făină
200 g cubulețe pancetta sau bacon
1 linguriță sare de mare grunjoasă
1 linguriță busuioc
1 linguriță oregano
1 linguriță cimbru
200 ml. apă călduță
1 lingură cu ulei de măsline
1 linguriță cu zahăr
1 linguriță cu drojdie uscată
1/2 jumătate de linguriță sare
350 g făină
200 g cubulețe pancetta sau bacon
1 linguriță sare de mare grunjoasă
1 linguriță busuioc
1 linguriță oregano
1 linguriță cimbru
- Pași 1Amestecăm apa cu zahărul, sarea și drojdia și lăsăm amestecul să se odihnească 10 minute, ca să se activeze drojdia.
- Pași 2Mutăm aluatul pe masă tapetată cu făină și frământăm încă 5 minute, până avem un aluat elastic, care nu se lipețte de mână.
- Pași 3După o oră, sau când îți dublează volumul, scoatem aluatul din bol, îl frământăm puțin pentru a scoate aerul, apoi îl rulăm într-o bilă, îl turtim cu degetele sau sucitorul și punem în mijloc umplutura: 200 gr porumb dulce Bonduelle Gold și pancetta prăjită, apoi închidem aluatul exact ca la pizza calzone și apăsăm ușor cu degetele pentru a scoate aerul rămas în interior, dar și pentru a incorpora uniform umplutura în aluat.
- Pași 4După cele 30 min, facem găuri cu degetul în aluat, din loc în loc, apoi îl acoperim cu prosopul și îl lăsăm la dospit alte 30 min.
- Pași 5Focaccia trebuie să se răcească bine, bine înainte de servire și ține 23 zile dacă e învelită în folie de plastic și păstrată întrun loc întunecat și răcoros...deși...sinceră să fiu...mas mira foarte tare să apuce 23 zile la cât e de bună. Să vă fie de bine!
Lasă-te surprins
Ușor
Mediu
Greu
< 15 Minute
15 - 45 Minute
45 > 45 minute
Pui cu fasole și porumb în sos mexican
O idee de rețetă mexicană pentru iubitorii dish-urilor picante. Amestecul de legume Mexicana de la Bonduelle repezintă o bază ideală pentru multe dish-uri cu specific mexican.
Mini pizza cu porumb gătite fără cuptor
Mini pizza pentru o mini gustare!
Tacos cu porumb și fasole roșie
Foi de tacos proaspete, alături de un mix texan de porumb și fasole roșie, pun bazele unui preparat delicios pentru o seară mexicană alături de cei dragi.
Descoperă și...