Pinterest

Blintzes - clătitele evreiești cu umplutură

Blin de brânză este o mâncare tradițională, servită în special în timpul sărbătorilor, când se mănâncă numai lactate.
Mediu
4 persoane
40 Minute
Mediu
Ingrediente
pentru 4 persoane
Aluat pentru clătite:

3 ouă

1 pahar apă

0.5 pahar lapte

1 pahar zahăr (pentru clătite cu umplutură dulce)

1 vârf de cuțit sare

1.5 lingură ulei

1.5 făină

400 g brânză de vacă (pentru umplutura cu branză)

3 gălbenușuri

2 linguri zahăr

1/2 linguriță zahăr vanilat

0.5 pahar stafide (pentru umplutura cu stafide)

500 g ciuperci proaspete (pălării), de ex. mânătărci (pentru umplutura cu ciuperci)

1.5 ceapă tocată

1 pahar apă

4 linguri făină

4 linguri margarină

Sare

Piper
Ingrediente pentru 4 persoane
Aluat pentru clătite:

3 ouă

1 pahar apă

0.5 pahar lapte

1 pahar zahăr (pentru clătite cu umplutură dulce)

1 vârf de cuțit sare

1.5 lingură ulei

1.5 făină

400 g brânză de vacă (pentru umplutura cu branză)

3 gălbenușuri

2 linguri zahăr

1/2 linguriță zahăr vanilat

0.5 pahar stafide (pentru umplutura cu stafide)

500 g ciuperci proaspete (pălării), de ex. mânătărci (pentru umplutura cu ciuperci)

1.5 ceapă tocată

1 pahar apă

4 linguri făină

4 linguri margarină

Sare

Piper
  1. Pași 1
    Aluatul: Într-un vas mare se toarnă apa și laptele. Se sparg ouăle și se amestecă bine. Se adaugă zahărul (în caz de umplutură dulce), sarea și uleiul și se amestecă bine. Treptat se adaugă făina și se amestecă până când obținem o masă omogenă cu consistența de smântână. Se prăjesc într-o tigaie cu ulei încins. În tigaie se toarnă atât aluat cât să acopere toată suprafața. Clătitele se întorc atunci când prima parte capătă o culoare aurie/maro.
  2. Pași 2
    Umplutura de brânză: Toate ingredientele, în afară de stafide, se amestecă în mixer până obținem o pastă omogenă. Se scot pastele, se adaugă stafidele, totul se amestecă. Se umple fiecare clătită cu 4 linguri din această compoziție.
  3. Pași 3
    Umplutura de ciuperci: Se topește margarina într-o tigaie. Se prăjește ceapa până când capătă un aspect sticlos. Ciupercile se taie julienne și se înabușă cu ceapa. Se adaugă făina și se amestecă până când devine o masă omogenă. Treptat se adaugă apa, sarea și piperul. Se înabușă până când compoziția devine mai tare
Lasă-te surprins
Ușor
Mediu
Greu
< 15 Minute
15 - 45 Minute
45 > 45 minute
  • Pastramă de berbecuț și cartofi noi cu sfeclă

    Pastramă de berbecuț și cartofi noi cu sfeclă

    Venim în ajutorul tău cu o nouă rețetă ce te poate inspira în pregătirea mesei festive de Paște. Sfecla roșie reprezintă de această dată o idee perfectă ce acompaniază carnea de berbecuț.

  • Fasole roșie și porumb cu ouă ochiuri

    Fasole roșie și porumb cu ouă ochiuri

    Copii iubesc legumele, mai ales în combinații inedite. De această dată, Bonduelle vine către tine cu o nouă propunere pentru micuții tăi, care îi va face să iubească legumele.

  • Pui cu fasole și porumb în sos mexican

    Pui cu fasole și porumb în sos mexican

    O idee de rețetă mexicană pentru iubitorii dish-urilor picante. Amestecul de legume Mexicana de la Bonduelle repezintă o bază ideală pentru multe dish-uri cu specific mexican.