Pâine trandafir umplută cu porumb
Preparat aspectuos, pufos, în care se combină gustul untului cu al boabelor dulci de porumb.
Ușor
5 persoane
30 Minute
Mediu
Ingrediente
pentru 5 persoane
1 conservă (170 g) porumb dulce boabe Bonduelle
500 g făină
200 ml. lapte
Drojdie
100 g unt
2 ouă
Sare
1 gălbenuș de ou
500 g făină
200 ml. lapte
Drojdie
100 g unt
2 ouă
Sare
1 gălbenuș de ou
Ingrediente pentru 5 persoane
1 conservă (170 g) porumb dulce boabe Bonduelle
500 g făină
200 ml. lapte
Drojdie
100 g unt
2 ouă
Sare
1 gălbenuș de ou
500 g făină
200 ml. lapte
Drojdie
100 g unt
2 ouă
Sare
1 gălbenuș de ou
- Pași 1Se cerne făina și în centru se face o adâncitură în care se pune jumătate din untul topit, sarea, drojdia, ouăle bătute ușor și laptele călduț.
- Pași 2Se frământă un aluat elastic. În funcție de calitatea făinii, se mai poate adăuga puțină făină sau un pic de lapte, până la consistența dorită. Se acoperă și se lasă la crescut până își dublează volumul.
- Pași 3Se împarte aluatul în 8 bucăți egale ca și greutate, care se întind sub forma unei foi de cca 20-25 cm lungime și lățime de 10. Se unge fiecare cu unt și se suprapun două câte două. Pe fiecare se presară boabe de porumb și eventual un pic de sare.
- Pași 4Se rulează, se taie capetele care se așează în centrul unei forme rotunde. Restul aluatului se taie bucăți și se așează de jur împrejur. Se lasă la crescut.
- Pași 5Se unge aluatul cu gălbenuș amestecat cu puțin lapte și se coace până se rumenește frumos. Opțional se poate presăra susan sau alte semințe.
Descoperă și...