Pinterest

Legume cu sos tomat și piept de pui în vin roșu

Un gust extraordinar și o aromă interesantă!
Ușor
2 persoane
10 Minute
Mediu
Ingrediente
pentru 2 persoane
1 conservă (400 g) Mazăre verde boabe dulce Bonduelle

2 ardei

1 legătură ceapă verde

100 g ciuperci

10 căței usturoi

1 piept de pui

1 legatură mărar

100 ml. vin roșu

3 linguri pastă de tomate

Ulei

Oregano

Cimbru

Sare
Ingrediente pentru 2 persoane
1 conservă (400 g) Mazăre verde boabe dulce Bonduelle

2 ardei

1 legătură ceapă verde

100 g ciuperci

10 căței usturoi

1 piept de pui

1 legatură mărar

100 ml. vin roșu

3 linguri pastă de tomate

Ulei

Oregano

Cimbru

Sare
  1. Pași 1
    Pentru început se pregătește carnea: se spală și se porționează, apoi se condimentează cu sare, piper, oregano și cimbru, după gustul fiecăruia. Într-o tigaie se pune puțin ulei pentru uns, se adaugă bucățelele de pui și se lasă câte un minut pe fiecare parte. Se pun vinul rosu și doi căței de usturoi tocați mărunt peste pui și se lasă la fiert, până se evaporă vinul, iar puiul prinde culoare arămie.
  2. Pași 2
    Cât timp puiul este la foc, se pregătesc legumele. Se spală și se toacă mărunt ciupercile, ardeiul rosu, ceapa verde și cățeii de usturoi.
  3. Pași 3
    Într-o tigaie wok se pune puțin ulei pentru uns, se adaugă ceapa verde și ciupercile și se lasă la călit pentru 2 minute. Apoi se adaugă ardeiul, mazărea și usturoiul. Se lasă și acestea la călit aproximativ 5 minute, la foc mic. Într-un bol se pregătește sosul: se pun 3 linguri de pastă de tomate, puțină apă, sare, piper și se adaugă peste legumele rumenite.
  4. Pași 4
    La final, se adaugă mărarul tocat mărunt. Poftă bună!