Inimioară de Dragobete
Desert delicios, în care se combină brânza, dulceața morcovului și parfumul de rodie.
Ușor
2 persoane
30 Minute
Mediu
Ingrediente
pentru 2 persoane
1 pungă (400 g) Morcovi tineri extra-fini Bonduelle
200 g ricotta
100 g zahăr
1 plic gelatină
2 linguri miere
100 g frișcă
1 lingură migdale
4 linguri semințe rodie
200 g ricotta
100 g zahăr
1 plic gelatină
2 linguri miere
100 g frișcă
1 lingură migdale
4 linguri semințe rodie
Ingrediente pentru 2 persoane
1 pungă (400 g) Morcovi tineri extra-fini Bonduelle
200 g ricotta
100 g zahăr
1 plic gelatină
2 linguri miere
100 g frișcă
1 lingură migdale
4 linguri semințe rodie
200 g ricotta
100 g zahăr
1 plic gelatină
2 linguri miere
100 g frișcă
1 lingură migdale
4 linguri semințe rodie
- Pași 1Ricotta se amestecă cu frișca lichidă și mierea. Se omogenizează bine.
- Pași 2Morcovii se scurg, se clătesc și se pasează cu blenderul. Se adaugă zahărul și se mai fierbe 5 minute.
- Pași 3Gelatina se amestecă într-un ibric cu 100 ml apă, se lasă să se hidrateze 10 minute, apoi se topește pe foc mic, dar fără să atingă temperatura de fierbere.
- Pași 4Din gelatină, cca 2/3 se amestecă cu ricotta, frișca și semințele de rodie, iar restul în jeleul de morcov.
- Pași 5Se udă formele ceramice (sau de silicon) cu apă și se toarnă 1/2 din compozița de brânză. Se dă la rece 10 minute să se întărească puțin, se adaugă morcovul. Se dă iar la rece pentru 10 minute, apoi se pune restul de cremă de brânză.
- Pași 6Se dă la rece minim o oră, se răstoarnă și se decorează cu fulgi de migdale și semințe de rodie.
Descoperă și...