Trebuie să acceptați cookie-urile Youtube pentru a vedea acest videoclip
Gogoși de porumb cu sos de iaurt
Descoperă o rețetă delicioasă!
Mediu
4 persoane
40 Minute
Mediu
Ingrediente
pentru 4 persoane
1 conservă (170 g) Porumb dulce boabe Bonduelle
1 linguriță cu praf de copt
1 ou
5-6 linguri de lapte
1 linguriță cu ulei de măsline
1/2 ardei gras roșu mare
1 legătură de coriandru
100 g făină
Sare
Piper negru proaspăt măcinat
Ulei de măsline pentru prăjit
Pentru sos:
1 iaurt grecesc
1/2 ardei gras mare
Câteva frunze de coriandru
Ulei de măsline
Sare
Ingrediente pentru 4 persoane
1 conservă (170 g) Porumb dulce boabe Bonduelle
1 linguriță cu praf de copt
1 ou
5-6 linguri de lapte
1 linguriță cu ulei de măsline
1/2 ardei gras roșu mare
1 legătură de coriandru
100 g făină
Sare
Piper negru proaspăt măcinat
Ulei de măsline pentru prăjit
Pentru sos:
1 iaurt grecesc
1/2 ardei gras mare
Câteva frunze de coriandru
Ulei de măsline
Sare
Pași 1
Într-un castron cernem făina și praful de copt. Amestecăm și asezonăm cu sare și piper negru proaspăt măcinat. Spargem un ou în mijloc. Turnăm laptele și amestecăm cu un tel. Omogenizăm bine toate ingredientele. Turnăm o linguriță de ulei de măsline și amestecăm din nou. Asta va face aluatul mai ușor.
Pași 2
Tăiem ardeiul gras cubulețe mici și tocăm mărunt câteva fire de coriandru. Le punem în aluat.
Pași 3
Scurgem boabele de porumb și le ștergem cu un șervețel ca să nu fie apoase. Le adăugăm în aluat. Amestecăm totul cu o paletă. Vom obține un aluat care este destul de consistent și elastic, care nu acoperă în totalitate legumele.
Pași 4
Încingem o tigaie cu ulei de măsline și cu ajutorul unei linguri luăm din compoziția din castron și o punem în tigaie. Încercăm să așezăm gogoșile întro singură direcție, una după alta, ca să ne fie mai ușor să știm când să le întoarcem. Le apăsăm puțin și așteptăm să se rumenească și să se coacă în interior. Atunci când capătă o culoare rumenă le întoarcem. Când se rumenesc și pe partea cealaltă, le scoatem întro farfurie cu un șervețel ca să mai absoarbă din ulei.
Pași 5
Cât timp se prăjesc toate gogoșile, facem sosul. Întrun castron turnăm conținutul unui iaurt grecesc, adăugăm cubulețe de ardei gras roșu, câteva fire de coriandru tocate mărunt, ulei de măsline și sare. Amestecăm și e gata sosul.
Lasă-te surprins
UșorMediuGreu
< 15 Minute15 - 45 Minute45 > 45 minute
Legendă▶
Fasole roșie și porumb cu ouă ochiuri
Copii iubesc legumele, mai ales în combinații inedite. De această dată, Bonduelle vine către tine cu o nouă propunere pentru micuții tăi, care îi va face să iubească legumele.
Pui cu fasole și porumb în sos mexican
O idee de rețetă mexicană pentru iubitorii dish-urilor picante. Amestecul de legume Mexicana de la B...