1. >Despre noi
  2. >Mănânci sănătos, trăieşti sănătos!

Elena Pagu îţi oferă un exemplu de viaţă absolut emoţionant: este campioană balcanică de 4 ori, campioană europeană de 5 ori, campioană mondială de 8 ori. Nu ştii la ce?

Asta pentru că performanţa ei nu a fost suficient mediatizată la noi. Ea a început să alerge la 57 de ani şi participă de atunci la competiţii din întreaga lume, la disciplina marş sportiv.

Îi poţi vedea aici povestea:Elena Pagu: campioană la o vârstă incredibilă!

Am fost curioşi care este secretul ei, cum se păstrează în formă şi acum. Performanţele ei par greu de atins, iar detaliul care impresionează cu adevarat este vârsta: Elena Pagu are 90 de ani! A câştigat cele mai recente medalii în octombrie 2016, ocazie cu care a stabilit şi două noi recorduri mondiale. Are o sănătate de invidiat, iar aceasta se datorează alimentaţiei: ne-a mărturisit că legumele sunt baza oricărei mese şi că nu există alt secret. “La mâncat şi la păstrat în formă, nu poţi să trişezi. Mănânci sănătos, te menţii sănătos”, ne-a povestit ea, confirmând importanţa legumelor pentru sănătate.

Povestea ei este un exemplu că totul este posibil în viaţă, chiar dacă nu te-ai apucat încă: nu este niciodată prea târziu să trăieşti sănătos. Iar schimbarea nu vine deodată, ci din lucrurile mici făcute zi de zi. Ca şi la alergat, nu ajungi campion la mâncat sănătos peste noapte. O reţetă azi, o reţetă mâine, până când micile schimbări îţi devin stil de viaţă. Iar dacă te-a inspirat povestea ei, găseşti aici mai multă inspiraţie pentru reţete.