Cei mici sunt printre cei mai pretențioși consumatori, lucru valabil inclusiv (sau mai ales) atunci când vine vorba să îi convingem să mănânce sănătos în fiecare zi. Dacă bunele obiceiuri alimentare se formează încă de la vârste fragede, nu mai puțin adevărat este că dacă vrem să îi obișnuim pe copii să mănânce sănătos, cu un aport echilibrat de legume, este esențial ca părinții să le includă cât mai des în meniu.
Parteneriatul dintre Bonduelle și „Copiii Spun”, emisiune prezentată de realizatorul TV Virgil Ianțu, continuă eforturile brandului de promovare a includerii legumelor în alimentația copiilor din România – inițiative printre care se mai numără, de exemplu, participarea la importante evenimente publice organizate în cursul sezonului estival, precum „Picnic în familie”.
Proiectul a fost lansat în primăvara anului 2024 și extins ulterior în cadrul sezonului desfășurat în perioada septembrie 2024 – ianuarie 2025.
Părinții și copiii deopotrivă au fost targetul principal al acestui parteneriat al cărui scop a fost, înainte de toate, conștientizarea importanței unei alimentații echilibrate încă de la vârstele cele mai mici. Adulții, care au puterea de decizie în familie, reprezintă un public-țintă esențial pentru succesul acestor eforturi; însă preferințele alimentare pe care le exprimă copiii joacă la rândul lor un rol major în decizia privind meniul familiei. Iar vocea celor mici poate fi și ea un instrument puternic în ceea ce privește educația alimentară pentru deprinderea unor obiceiuri sănătoase la masă. Atunci când vorbesc copiii, părinții ascultă întotdeauna.
Astfel, „Copiii Spun”, unul dintre cele mai îndrăgite proiecte de pe piața de media din România, a fost alegerea perfectă pentru acest parteneriat, grație formatului său prietenos, potrivit pentru toate vârstele, și prizei la public. Cu un prezentator carismatic și cu mare experiență, Virgil Ianțu, „Copiii Spun” transmite cu sprijinul Bonduelle, timp de zece episoade din actualul sezon, cele mai importante mesaje despre rolul legumelor în alimentația copiilor, dublate de informații utile, interesante sau mai puțin cunoscute despre acestea.
Prin intermediul acestui parteneriat, în care brandul este susținător al segmentului „Regula de Sănătate”, toți copiii și părinții care urmăresc producția au ocazia de a afla detalii despre beneficiile pe care le aduce consumul regulat de legume, precum și despre cum pot fi ele integrate în meniuri savuroase pentru întreaga familie.
De asemenea, micii invitați ai show-ului au fost provocați să ia parte la un joc distractiv: Roata Bonduelle. Aceasta este, cum o arată și numele, o „roată a norocului” cu legume colorate în culori vii, cu ajutorul căreia copiii primesc câte un premiu la fiecare ediție a show-ului – de exemplu, bucătării de jucărie sau trotinete. Legumele nu au fost alese întâmplător, ci pentru ca roata să aibă o coloristică atractivă și distractivă pentru copiii, ilustrată, evident, cu ajutorul legumelor: galben (porumb), verde (mazăre), roșu (fasole roșie), galben pai (fasole albă) sau portocaliu (morcovi) etc.
De asemenea, segmentul „Regula de Sănătate” este distribuit și pe paginile de Facebook, Instagram, YouTube și TikTok ale producției, promovarea în media desfășurându-se pe toată durata actualului sezon al emisiunii.
Integrarea brandului în cadrul show-ului s-a făcut în mod natural, respectând formula consacrată a emisiunii – respectiv prin elementul de amuzament al roții cu premii Bonduelle.
Parteneriatul cu „Copiii Spun” se bazează, pentru a susține educația alimentară, pe formatul aparte al emisiunii, bazat pe dialoguri între prezentator și invitații săi. Astfel, a fost posibilă prezentarea legumelor Bonduelle dintr-o perspectivă simultan informativă și educativă, în cadrul „Regulii de Sănătate”: de ce este bine să mâncăm legume, ce legume preferă cei mici, ce sugestii de gătire funcționează cel mai bine, în funcție de preferințele exprimate de copii etc.
Așadar, iată o lecție pe care ar trebui să ne-o amintim mai des, ca părinți și copii: putem învăța împreună cum să mâncăm mai multe legume, pentru o alimentație mai sănătoasă și, mai ales, savuroasă.