
Ce este un pesticid?
Cuvântul „pesticid” este un termen generic care include substanțele chimice destinate combaterii organismelor vii care sunt dăunătoare pentru culturi.
Acestea sunt folosite în agricultură pentru a proteja plantele de insecte sau boli dăunătoare și pentru a controla buruienile.
Ce înseamnă „fără reziduuri de pesticide”?
Înseamnă că nu au fost cuantificate substanțe active din pesticide chimice. Analizate de un laborator independent acreditat, produsele trebuie să prezinte o concentrație de reziduuri de pesticide sub limitele cuantificabile prin metodele de analiză, adică 0,01 mg/kg.
În total, trebuie să obținem o listă de molecule definite pentru fiecare legumă, asigurându-ne că acoperă toate moleculele care ar putea ajunge în reziduu.
Peste 300 de molecule diferite sunt analizate pentru salatele gata de consum și peste 500 de molecule pentru porumbul conservat.
Ce se schimbă?
În ceea ce privește gustul, nimic: veți găsi aroma obișnuită a salatei și a porumbului Bonduelle!
Gustul depinde de factori precum soiul, know-how-ul fermierului, terroir-ul, culesul la maturitate, condițiile de depozitare, ambalajul.
Bonduelle a făcut întotdeauna tot posibilul pentru a oferi consumatorilor legume care au gust, lucru valabil și pentru această nouă gamă!
Cum produce Bonduelle salata gata de consum și porumbul conservat fără reziduuri de pesticide?
Lucrăm cu fermieri și parteneri dedicați de foarte mulți ani: o garanție a calității și trasabilității!
Avem relații vechi și foarte puternice cu acești producători. Echipele de tehnicieni agricoli Bonduelle sunt detașate în zonele de producție și le sprijină zilnic.
Succesul acestor noi game de salate gata de consum și conserve de porumb fără reziduuri este rezultatul standardelor ridicate stabilite de producători cu Bonduelle pentru gestionarea culturilor (alegerea parcelelor, soiurilor, metodelor de pregătire a solurilor, semănatul, monitorizarea culturilor, metode alternative de cultivare; analize).
Selectăm cele mai robuste soiuri de salată și porumb, cele mai adaptate sezonului și terroir-urilor.
Ne adaptăm metodele de cultivare și tratamentele:
Practicile agricole au evoluat, de exemplu, cu tehnici naturale de cultivare pentru combaterea buruienilor, a bolilor și a insectelor dăunătoare (plase anti-insecte, plivire mecanică, biocontrol, biostimulatori, capcane de insecte, pături vegetale etc.), dar și a însămânțării mai puțin dense, utilizarea soiurilor rezistente.
Modelul nostru agricol, bazat pe monitorizarea riguroasă a culturilor și prezența zilnică a tehnicienilor noștri pe parcele alături de partenerii noștri agricoli, ne permite să luăm decizii de tratare a culturilor pe baza observațiilor și concluziilor concrete și să folosim substanțe chimice active numai atunci când sunt strict necesare.
În ceea ce privește partea de producție a legumelor, laboratoarele independente cu care colaborăm efectuează controale asupra a 100% din parcelele noastre pentru a asigura respectarea limitei de cuantificare.



