Tocăniță cu năut, ciuperci feliate și legume în sos de roșii
Mediu
10 Minute
20 Minute
Ingrediente
pentru 1 persoană
Pentru tocăniță
2 linguri de ulei de măsline
1 borcan de Ciuperci feliate și legume în sos de roșii Bonduelle
1 conservă de năut Vapeur Bonduelle
250 g roșii cherry sau roșii cherry
2 căței de usturoi, feliați mărunt
2 linguri de pastă de harissa
Pentru iaurtul cu ierburi
2 căței de usturoi, rași
1 lămâie, rasă
15 g mărar proaspăt, tocat mărunt
3 lingurițe de capere, scurse
250 g iaurt grecesc sau alternativă vegană
Pentru servire
Lipii calde
Cușcuș
2 linguri de ulei de măsline
1 borcan de Ciuperci feliate și legume în sos de roșii Bonduelle
1 conservă de năut Vapeur Bonduelle
250 g roșii cherry sau roșii cherry
2 căței de usturoi, feliați mărunt
2 linguri de pastă de harissa
Pentru iaurtul cu ierburi
2 căței de usturoi, rași
1 lămâie, rasă
15 g mărar proaspăt, tocat mărunt
3 lingurițe de capere, scurse
250 g iaurt grecesc sau alternativă vegană
Pentru servire
Lipii calde
Cușcuș
Ingrediente pentru 1 persoană
Pentru tocăniță
2 linguri de ulei de măsline
1 borcan de Ciuperci feliate și legume în sos de roșii Bonduelle
1 conservă de năut Vapeur Bonduelle
250 g roșii cherry sau roșii cherry
2 căței de usturoi, feliați mărunt
2 linguri de pastă de harissa
Pentru iaurtul cu ierburi
2 căței de usturoi, rași
1 lămâie, rasă
15 g mărar proaspăt, tocat mărunt
3 lingurițe de capere, scurse
250 g iaurt grecesc sau alternativă vegană
Pentru servire
Lipii calde
Cușcuș
2 linguri de ulei de măsline
1 borcan de Ciuperci feliate și legume în sos de roșii Bonduelle
1 conservă de năut Vapeur Bonduelle
250 g roșii cherry sau roșii cherry
2 căței de usturoi, feliați mărunt
2 linguri de pastă de harissa
Pentru iaurtul cu ierburi
2 căței de usturoi, rași
1 lămâie, rasă
15 g mărar proaspăt, tocat mărunt
3 lingurițe de capere, scurse
250 g iaurt grecesc sau alternativă vegană
Pentru servire
Lipii calde
Cușcuș
- Pași 1Încălzim 2 linguri de ulei de măsline într-o tigaie antiaderentă la foc mare. Adăugăm roșiile cherry și gătim timp de 5-6 minute, până când roșiile se înmoaie, se rumenesc ușor. Reducem focul, adăugăm usturoiul și prăjim timp de 1-2 minute, până când capătă miros.
- Pași 2Adăugăm năutul, cu tot cu propriul lichid, și fierbem până se reduce la jumătate. Apoi, luăm de pe foc și amestecăm cu harissa. Continuăm să fierbem la foc mic timp de 2-3 minute.
- Pași 3În timp ce așteptăm să se gătească năutul, amestecăm într-un bol toate ingredientele pentru iaurtul cu ierburi. Asezonăm după gust.
- Pași 4Pentru servire, punem năutul în bol și adăugăm iaurtul deasupra. Servim cu lipii calde.
Descoperă și...