Prăjitură cu porumb și sirop de fructe de pădure
O prăjitură care, pe cât de frumoasă este, pe atât de gustoasă este!
Ușor
2 persoane
20 Minute
Mediu
Ingrediente
pentru 2 persoane
1 cană Porumb dulce boabe Bonduelle
1 cană făină albă
2 lingurițe praf de copt
1/4 linguriță sare
1/2 cană mălai
12 linguri unt
1/2 cană smântână
3/4 cană zahăr
3 ouă
1 cană zahăr
2 lingurițe lavandă culinară
1 cană fructe de pădure
1 cană făină albă
2 lingurițe praf de copt
1/4 linguriță sare
1/2 cană mălai
12 linguri unt
1/2 cană smântână
3/4 cană zahăr
3 ouă
1 cană zahăr
2 lingurițe lavandă culinară
1 cană fructe de pădure
Ingrediente pentru 2 persoane
1 cană Porumb dulce boabe Bonduelle
1 cană făină albă
2 lingurițe praf de copt
1/4 linguriță sare
1/2 cană mălai
12 linguri unt
1/2 cană smântână
3/4 cană zahăr
3 ouă
1 cană zahăr
2 lingurițe lavandă culinară
1 cană fructe de pădure
1 cană făină albă
2 lingurițe praf de copt
1/4 linguriță sare
1/2 cană mălai
12 linguri unt
1/2 cană smântână
3/4 cană zahăr
3 ouă
1 cană zahăr
2 lingurițe lavandă culinară
1 cană fructe de pădure
- Pași 1Preîncălzim cuptorul la 180 de grade Celsius. Ungem cu unt o formă de tort cu diametrul 20 cm.
- Pași 2Amestecăm făina, praful de copt, sarea și făina de porumb.
- Pași 3Facem piure boabele de porumb și îl trecem printr-o strecurătoare pentru a extrage lichidul. Păstrăm 1/4 din lichid și îl amestecăm cu smântâna.
- Pași 4Batem untul cu zahărul până devine o compoziție pufoasă. Adăugăm și ouăle bătute și amestecăm până când totul este încorporat. Adăugăm o treime din compoziția de făină și amestecăm până când este omogen. Adăugăm o treime și din compoziția de smântână și amestecăm. Alternăm adăugarea făinii și a smântânii până când terminăm. Adăugăm și piureul de porumb și amestecăm până când totul este omogen.
- Pași 5Punem în forma de tort și băgăm la cuptor până când suprafața devine aurie, pentru aproximativ 3035 de minute. Lăsăm să se răcească pentru 1015 minute, după care transferăm prăjitura pe un grătar.
- Pași 6Pentru a face siropul, punem zahărul și 2/3 cup apă întro cratiță și aducem la fierbere amestecând până când zahărul sa dizolvat. Luăm de pe foc și adăugam lavanda. Lăsăm să infuzeze 10 minute, după care strecurăm siropul și îl lăsăm să se răcească.
- Pași 7Când suntem gata sa servim prăjitura, adăugăm boabele de porumb și fructele de pădure în sirop. Tăiem prăjitura felii și adăugăm câteva linguri de sirop pe prăjitură.
Descoperă și...