Iahnie de fasole cu ciolan
Un preparat tradițional foarte aromat
Dificil
2 persoane
120 Minute
Mediu
Ingrediente
pentru 2 persoane
2 conserve (860 g) fasole albă în sos tomat Bretona Bonduelle
700 g ciolan semiafumat
2 morcovi
2 cepe albe
2 rădăcini de păstârnac
1 țelină mică
4 frunze țelină
5 foi de dafin
5 foi de dafin
1 vârf de lingură semințe chimen
ulei
1,5 l apă/stoc de legume
piper boabe
sare
700 g ciolan semiafumat
2 morcovi
2 cepe albe
2 rădăcini de păstârnac
1 țelină mică
4 frunze țelină
5 foi de dafin
5 foi de dafin
1 vârf de lingură semințe chimen
ulei
1,5 l apă/stoc de legume
piper boabe
sare
Ingrediente pentru 2 persoane
2 conserve (860 g) fasole albă în sos tomat Bretona Bonduelle
700 g ciolan semiafumat
2 morcovi
2 cepe albe
2 rădăcini de păstârnac
1 țelină mică
4 frunze țelină
5 foi de dafin
5 foi de dafin
1 vârf de lingură semințe chimen
ulei
1,5 l apă/stoc de legume
piper boabe
sare
700 g ciolan semiafumat
2 morcovi
2 cepe albe
2 rădăcini de păstârnac
1 țelină mică
4 frunze țelină
5 foi de dafin
5 foi de dafin
1 vârf de lingură semințe chimen
ulei
1,5 l apă/stoc de legume
piper boabe
sare
- Pași 1Fierbem ciolanul în apă sau stoc de legume. Pentru a folosi ulterior stocul rezultat în urma fierberii ciolanului, lăsăm timp de 1-2 ore.
- Pași 2Tăiem mărunt morcovii, țelina, păstârnacul, frunzele de țelină și ceapa. Le punem la sotat în tigaie cu puțin ulei, peste care punem firele de cimbru și asezonăm cu puțină sare.
- Pași 3Adăugăm ciolanul tăiat felii și lăsăm să mai fiarbă încă 10 - 15 minute. Când au fiert legumele adăugam fasolea în sos tomat Bretona și mai fierbem încă 4-5 minute.
- Pași 4Turnăm tot conținutul întrun vas de iena și mai introducem la cuptor timp de 10 minute la 180°C pentru a reduce din sos și a rumeni bine ciolanul.
Lasă-te surprins
Ușor
Mediu
Greu
< 15 Minute
15 - 45 Minute
45 > 45 minute
Pastramă de berbecuț și cartofi noi cu sfeclă
Venim în ajutorul tău cu o nouă rețetă ce te poate inspira în pregătirea mesei festive de Paște. Sfecla roșie reprezintă de această dată o idee perfectă ce acompaniază carnea de berbecuț.
Sucotaș vegetarian
Această rețetă vegetariană de succotash este proaspătă, vibrantă și plină de nutrienți. Multitudinea de legume proaspete vor colora farfuria ta, fiind un preparat perfect pentru un prânz la birou.
Caracatiță cu legume mediteranene
Bucătăria mediteraneană este acum mai aproape de tine cu ajutorul amestecului de legume Mediteranean de la Bonduelle.
Descoperă și...