Gundel palacsinta - clătitele ungurești
Grundel este cea mai populară clătită din Ungaria.
Mediu
3 persoane
60 Minute
Mediu
Ingrediente
pentru 3 persoane
Pentru clătite:
2 ouă
1 pahar făină
1 pahar lapte
1 pahar apă
1 strop sare
Umplutura:
1 pahar nucă pisată
1 pahar stafide
1 pahar coajă de portocală rasă
1/2 pahar zahăr pudră
1/2 pahar smântână dulce
1 pahar rom
Scorțișoară după gust
Sosul de ciocolată:
1/2 pahar frișcă
1 ciocolată neagră
Rom după gust
Zahăr vanilat după gust
2 ouă
1 pahar făină
1 pahar lapte
1 pahar apă
1 strop sare
Umplutura:
1 pahar nucă pisată
1 pahar stafide
1 pahar coajă de portocală rasă
1/2 pahar zahăr pudră
1/2 pahar smântână dulce
1 pahar rom
Scorțișoară după gust
Sosul de ciocolată:
1/2 pahar frișcă
1 ciocolată neagră
Rom după gust
Zahăr vanilat după gust
Ingrediente pentru 3 persoane
Pentru clătite:
2 ouă
1 pahar făină
1 pahar lapte
1 pahar apă
1 strop sare
Umplutura:
1 pahar nucă pisată
1 pahar stafide
1 pahar coajă de portocală rasă
1/2 pahar zahăr pudră
1/2 pahar smântână dulce
1 pahar rom
Scorțișoară după gust
Sosul de ciocolată:
1/2 pahar frișcă
1 ciocolată neagră
Rom după gust
Zahăr vanilat după gust
2 ouă
1 pahar făină
1 pahar lapte
1 pahar apă
1 strop sare
Umplutura:
1 pahar nucă pisată
1 pahar stafide
1 pahar coajă de portocală rasă
1/2 pahar zahăr pudră
1/2 pahar smântână dulce
1 pahar rom
Scorțișoară după gust
Sosul de ciocolată:
1/2 pahar frișcă
1 ciocolată neagră
Rom după gust
Zahăr vanilat după gust
- Pași 1Clătitele: ouăle cu laptele, apa, făina și sare se amestecă într-un castron până ce capătă consistența unei smântâni. Pe tigaia încinsă se varsă aluatul cu o lingură mare și se întinde pe toată suprafața tigăii, după ce se rumenește pe o parte, se întoarce clătita. Clătitele se așează pe o farfurie una peste alta pentru a se menține calde mai mult timp.
- Pași 2Umplutura: încălzim crema, adăugăm toate ingrediente și amestecăm bine. Este preferabil să facem clătitele cu o zi înainte. Se lasă la macerat în rom stafidele și coaja de portocală cu zahăr, aceasta va da o aromă deosebită umpluturii.
- Pași 3Sosul de ciocolată: crema se încălzește pe foc mic adăugând bucățele de ciocolată și zahăr vanilat până se dizolvă totul și se omogenizează. La final se adaugă 2-3 linguri de rom și se amestecă bine.
Lasă-te surprins
Ușor
Mediu
Greu
< 15 Minute
15 - 45 Minute
45 > 45 minute
Pastramă de berbecuț și cartofi noi cu sfeclă
Venim în ajutorul tău cu o nouă rețetă ce te poate inspira în pregătirea mesei festive de Paște. Sfecla roșie reprezintă de această dată o idee perfectă ce acompaniază carnea de berbecuț.
Fasole roșie și porumb cu ouă ochiuri
Copii iubesc legumele, mai ales în combinații inedite. De această dată, Bonduelle vine către tine cu o nouă propunere pentru micuții tăi, care îi va face să iubească legumele.
Pui cu fasole și porumb în sos mexican
O idee de rețetă mexicană pentru iubitorii dish-urilor picante. Amestecul de legume Mexicana de la Bonduelle repezintă o bază ideală pentru multe dish-uri cu specific mexican.
Descoperă și...