Pinterest

Conopidă gratinată cu ciuperci și cașcaval

O rețetă simplă și rapidă de conopidă gratinată la cuptor cu ciuperci și cașcaval de la Bonduelle pentru toată familia ta.
Ingrediente
pentru 4 persoane
1 borcan (280 g) Ciuperci feliate Bonduelle

1 conopidă

100 g unt

Pesmet pentru tavă

1 ceapă

10-15 linguri smântână

200 g cașcaval

Sare

Ulei de măsline

Piper

Marar
Ingrediente pentru 4 persoane
1 borcan (280 g) Ciuperci feliate Bonduelle

1 conopidă

100 g unt

Pesmet pentru tavă

1 ceapă

10-15 linguri smântână

200 g cașcaval

Sare

Ulei de măsline

Piper

Marar
  1. Pași 1
    Pentru început, spălăm conopida, o curățăm de codițe și frunze și o desfacem în buchețele.
  2. Pași 2
    Punem apa la foc și o lăsăm până începe să fiarbă. Punem puțină sare. Adăugăm conopida și o mai lăsăm să fiarbă încă aproximativ 3 minute. Între timp, ungem un vas termorezistent cu puțin ulei de măsline, după care presărăm pesmet.
  3. Pași 3
    Curățăm ceapa, o tocăm mărunt și o călim într-o tigaie, în aproximativ 2-3 linguri de ulei de măsline. Când ceapa devine transparentă, adăaugăm ciupercile. Le condimentă cu sare, piper și mărar.
  4. Pași 4
    După ce conopida este fiartă, o scoatem din apă, o scurgem bine de tot și o așeazăm întrun strat în tava pregătită. Peste conopidă punem feliuțe de unt. După aceasta, punem ciupercile, câteva linguri bune de smântână. Punem toată compoziția la cuptor cam pentru aproximativ 1015 minute.
  5. Pași 5
    Spre final, scoatem conopida din cuptor și punem cașcavalul ras deasupra. Mai dăm o dată la cuptor până se topește cașcavalul. Conopida gratinată cu ciuperci și cașcaval este gata! O servim caldă. Poftă bună!