Burrata cu porumb și pesto
O rețetă minunată!
Ușor
2 persoane
20 Minute
Mediu
Ingrediente
pentru 2 persoane
1 conservă (340 g) Porumb dulce GOLD Bonduelle
1 bucată burrata
10 roșii cherry
50 g parmezan
2 felii mari de pâine
1 mână de muguri de pin
1 mână de rucola
2 căței de usturoi
câteva frunze de valeriană
câteva frunze de busuioc
4 linguri ulei de măsline
1 lingură sare
1 vârf de lingură piper
1 bucată burrata
10 roșii cherry
50 g parmezan
2 felii mari de pâine
1 mână de muguri de pin
1 mână de rucola
2 căței de usturoi
câteva frunze de valeriană
câteva frunze de busuioc
4 linguri ulei de măsline
1 lingură sare
1 vârf de lingură piper
Ingrediente pentru 2 persoane
1 conservă (340 g) Porumb dulce GOLD Bonduelle
1 bucată burrata
10 roșii cherry
50 g parmezan
2 felii mari de pâine
1 mână de muguri de pin
1 mână de rucola
2 căței de usturoi
câteva frunze de valeriană
câteva frunze de busuioc
4 linguri ulei de măsline
1 lingură sare
1 vârf de lingură piper
1 bucată burrata
10 roșii cherry
50 g parmezan
2 felii mari de pâine
1 mână de muguri de pin
1 mână de rucola
2 căței de usturoi
câteva frunze de valeriană
câteva frunze de busuioc
4 linguri ulei de măsline
1 lingură sare
1 vârf de lingură piper
- Pași 1Facem sosul Pesto din: parmezan ras, puțină rucola, usturoi, muguri de pin, valeriană, ulei de măsline și busuioc. Îl blendăm bine și dacă vrem să fie mai fluid, putem adăuga și puțină apă.
- Pași 2Ungem cu o pensulă cele 2 felii de pâine cu sosul Pesto. Le introducem în cuptorul preîncălzit la 200°C timp de 4-5 min.
- Pași 3Scurgem bine porumbul de lichid și îl punem într-o tigaie cu roșiile cherry și puțin sos Pesto. Îl rumenim un pic pentru a-i da o consistență crocantă. Asezonăm cu sare și piper.
- Pași 4Scoatem pâinea prăjită din cuptor, punem peste ea porumbul cald cu roșiile cherry, adăugăm rucola și apoi Burrata care a stat în prealabil o jumătate de ora la temperatura camerei pentru a fi moale în interior. Cu o pensulă punem sos Pesto și peste Burrata . O decoram cu frunze de busuioc și este gata de savurat.
Sfaturi în bucătărie
Burrata este o specialitate de brânză. E un săculeț din mozzarella umplut cu smântână grasă, untoasă, amestecată cu bucăți mici de mozzarella.
Descoperă și...