Pinterest

Supă cremă de morcovi

Este o supă recomandată atât adulților, dar mai ales copiilor, întrucât morcovii sunt foarte buni pentru vedere.
Ușor
2 persoane
15 Minute
Mediu
Ingrediente
pentru 2 persoane
1 conservă (400 g) Morcovi tineri extra-fini Bonduelle

1 ceapă

1/2 păstârnac

1/2 țelină

1 ardei

50 g orez

2 foi dafin

3 linguri lapte

2 linguri smântână

4 felii pâine

2 linguri ulei măsline/palmier

Sare

Busuioc pentru ornat

Piper
Ingrediente pentru 2 persoane
1 conservă (400 g) Morcovi tineri extra-fini Bonduelle

1 ceapă

1/2 păstârnac

1/2 țelină

1 ardei

50 g orez

2 foi dafin

3 linguri lapte

2 linguri smântână

4 felii pâine

2 linguri ulei măsline/palmier

Sare

Busuioc pentru ornat

Piper
  1. Pași 1
    Spălăm pieptul de pui și îl punem la fiert cu 1 litru apă, sare, ulei și puțin piper. Între timp, curățăm legumele, le spălăm și tocăm mărunt. Luăm cu o paletă spuma făcută de la pieptul de pui.
  2. Pași 2
    Când este aproape fiert, adăugăm legumele și le lăsăm să fiarbă, adăugând foile de dafin și orezul. Se mai fierbe cca 10-13 minute și probăm carnea, să vedem dacă este fiartă.
  3. Pași 3
    Carnea fiartă și foile de dafin se scot într-o sită, iar în oală se adăugă laptele și smântâna. Cu un mixer vertical sau blender, se pasează toate, până devin o cremă.
  4. Pași 4
    Potrivim cu sare și piper și ornăm cu busuioc. Putem servi cu pâine prăjită. Poftă bună!