Supă cremă de morcovi
Este o supă recomandată atât adulților, dar mai ales copiilor, întrucât morcovii sunt foarte buni pentru vedere.
Ușor
2 persoane
15 Minute
Mediu
Ingrediente
pentru 2 persoane
1 conservă (400 g) Morcovi tineri extra-fini Bonduelle
1 ceapă
1/2 păstârnac
1/2 țelină
1 ardei
50 g orez
2 foi dafin
3 linguri lapte
2 linguri smântână
4 felii pâine
2 linguri ulei măsline/palmier
Sare
Busuioc pentru ornat
Piper
1 ceapă
1/2 păstârnac
1/2 țelină
1 ardei
50 g orez
2 foi dafin
3 linguri lapte
2 linguri smântână
4 felii pâine
2 linguri ulei măsline/palmier
Sare
Busuioc pentru ornat
Piper
Ingrediente pentru 2 persoane
1 conservă (400 g) Morcovi tineri extra-fini Bonduelle
1 ceapă
1/2 păstârnac
1/2 țelină
1 ardei
50 g orez
2 foi dafin
3 linguri lapte
2 linguri smântână
4 felii pâine
2 linguri ulei măsline/palmier
Sare
Busuioc pentru ornat
Piper
1 ceapă
1/2 păstârnac
1/2 țelină
1 ardei
50 g orez
2 foi dafin
3 linguri lapte
2 linguri smântână
4 felii pâine
2 linguri ulei măsline/palmier
Sare
Busuioc pentru ornat
Piper
- Pași 1Spălăm pieptul de pui și îl punem la fiert cu 1 litru apă, sare, ulei și puțin piper. Între timp, curățăm legumele, le spălăm și tocăm mărunt. Luăm cu o paletă spuma făcută de la pieptul de pui.
- Pași 2Când este aproape fiert, adăugăm legumele și le lăsăm să fiarbă, adăugând foile de dafin și orezul. Se mai fierbe cca 10-13 minute și probăm carnea, să vedem dacă este fiartă.
- Pași 3Carnea fiartă și foile de dafin se scot într-o sită, iar în oală se adăugă laptele și smântâna. Cu un mixer vertical sau blender, se pasează toate, până devin o cremă.
- Pași 4Potrivim cu sare și piper și ornăm cu busuioc. Putem servi cu pâine prăjită. Poftă bună!
Descoperă și...