Trebuie să acceptați cookie-urile Youtube pentru a vedea acest videoclip
Mușchi de vită la cuptor - svickova
O rețetă tradițională cehească pe bază de carne de vită la cuptor cu legume și sos aromat.
Mediu
3 persoane
60 Minute
Scump
Ingrediente
pentru 3 persoane
2 Morcovi tineri extra-fini Bonduelle
60 g slănină
2 cepe
1/2 țelină
0.6 kg mușchi de vită file
2 rădăcini de pătrunjel
0.25 l bulion de vită
0.25 l smântână
1/4 pahar făină
2 linguri de unt
Sare
Piper
Frunze de dafin
Ienibahar
Ingrediente pentru 3 persoane
2 Morcovi tineri extra-fini Bonduelle
60 g slănină
2 cepe
1/2 țelină
0.6 kg mușchi de vită file
2 rădăcini de pătrunjel
0.25 l bulion de vită
0.25 l smântână
1/4 pahar făină
2 linguri de unt
Sare
Piper
Frunze de dafin
Ienibahar
Pași 1
Mușchiul de vită se freacă cu sare și piper și se frige ușor pe ambele părți, pe slănina topită, până se gătește puțin.
Pași 2
Legumele se taie în cubulețe și se frig scurt cu mirodeniile, în aceeași grăsime în care a fost friptă carnea.
Pași 3
Se pune carnea într-un vas termorezistent (de exemplu de Jena), se garnisește cu legumele, cu slănina rămasă și se drege cu unt și mirodenii. Se coace la cuptor 15-20 minute la temperatura de 180-190 grade. La jumătatea perioadei se întoarce carnea pe partea cealaltă. După 15-20 minute se adaugă bulionul și se mai coace încă 15-20 minute.
Pași 4
După coacere, carnea se taie în felii. Sosul fie se strecoară, fie se omogenizează cu mixerul, pentru a îngroșa sosul, se adaugă smântână și făină.
Lasă-te surprins
UșorMediuGreu
< 15 Minute15 - 45 Minute45 > 45 minute
Legendă▶
Paella cu mix de legume, carne și midii
O rețetă culinară în stil spaniol, cu arome intense!
Creveți Teriyaki cu broccoli și conopidă
Bucătăria asiatică te va surprinde din nou cu o rețetă simplă și gustoasă. Te invităm să încerci mix...
Orez în stil spaniol cu chorizo și pui
Bucătăria mexicană, plină de culoare și savoare, vine acum și în casa ta prin intermediul mixului Sp...