Pinterest

Lipie umplută cu linte, bucăți de feta și roșii

Un preparat perfect pentru un prânz sănătos sau o cină vegetariană ușoară.
Ușor
2 persoane
20 Minute
Mediu
Ingrediente
pentru 2 persoane
1 conservă (400 g) linte Bonduelle

2 lipii medii

10 roșii deshidratate

1 roșie

1 lămâie

1 ceapă roșie

1 ardei iute roșu

2-3 căței de usturoi

150 g brânză feta

50 ml stoc de legume

2 linguri ulei de măsline

4 frunze salată verde

1 legătură pătrunjel

1-2 crenguțe cimbrișor

1 linguriță boia dulce

salată creață pentru decor

sare, piper
Ingrediente pentru 2 persoane
1 conservă (400 g) linte Bonduelle

2 lipii medii

10 roșii deshidratate

1 roșie

1 lămâie

1 ceapă roșie

1 ardei iute roșu

2-3 căței de usturoi

150 g brânză feta

50 ml stoc de legume

2 linguri ulei de măsline

4 frunze salată verde

1 legătură pătrunjel

1-2 crenguțe cimbrișor

1 linguriță boia dulce

salată creață pentru decor

sare, piper
  1. Pași 1
    Tocăm ceapa și roșia în felii subțiri, iar usturoiul, ardeiul iute, pătrunjelul și roșiile deshidratate le tocăm mărunt.
  2. Pași 2
    Călim în puțin ulei de măsline la foc mediu ceapa roșie și usturoiul, apoi adăugăm ardeiul iute. Adăugăm stocul de legume, lintea roșie scursă în prealabil de zeamă, roșiile deshidratate, pătrunjelul și brânza feta sfărâmată. Stropim totul cu zeama de la o lămâie, asezonăm cu boia dulce și cimbrișor.
  3. Pași 3
    Lipiile le încălzim pe ambele părți într-o tigaie bine încinsă. Adăugăm, pe rând, ingredientele pe lipie: salata verde ruptă în bucăți mari, feliile de roșie, amestecul de linte și feta sfărâmată. Rulăm lipia și o închidem la un capăt. Așezăm pe farfurie sau platou, o decorăm cu salată creață, ardei iute, felii de roșii și cimbrișor.