1. >Rețete
  2. >Foietaj cu brânză și mazăre

Foietaj cu brânză și mazăre

Brioșe delicioase din foietaj și umplutură de mazăre și brânză. Fie că sunt servite simplu, sau ca garnitură, acestea îmbogățesc platoul
Mediu
3 persoane
40 Minute
Mediu
Ingrediente
pentru 3 persoane
1 conservă (200 g) Mazăre verde boabe dulce Bonduelle

1 foaie aluat foietaj

4 felii șuncă Praga

2 ouă

250 g brânză de vacă

2 linguri smântână dulce

50 g cașcaval

50 g unt

1 ciorchine roșii cherry

3 căței de usturoi

1 legătură pătrunjel

4 fire cimbru

1 praf ierburi aromatice

sare, piper
Ingrediente pentru 3 persoane
1 conservă (200 g) Mazăre verde boabe dulce Bonduelle

1 foaie aluat foietaj

4 felii șuncă Praga

2 ouă

250 g brânză de vacă

2 linguri smântână dulce

50 g cașcaval

50 g unt

1 ciorchine roșii cherry

3 căței de usturoi

1 legătură pătrunjel

4 fire cimbru

1 praf ierburi aromatice

sare, piper
  1. Pași 1
    Foietajul se lasă în frigider cu o seară înainte de a fi folosit. Se dezgheață lent și a doua zi se poate modela ușor. Întindem foaia pe blat și tăiem pătrate de 10 cm lungime și 10 cm lățime.
  2. Pași 2
    Ungem forma de brioșe cu unt topit și așezăm fiecare bucată de foietaj în formă. Umplem cu amestecul rezultat din 2 ouă bătute, brânza de vacă, smântâna dulce, șunca tăiată Julien, usturoiul și pătrunjelul tocate mărunt, cașcavalul ras, mazărea scursă de lichid, cimbrișor, ierburi aromatice, sare și piper.
  3. Pași 3
    Dăm brioșele aperitiv la cuptorul încins la 180°C pentru 30 de minute sau până se rumenesc.
Sfaturi în bucătărie
Tips: Se pot servi alături de o salată, de un ciorchine de roșii cherry sau ca și garnitură pentru pește.
Lasă-te surprins
UșorMediuGreu
< 15 Minute15 - 45 Minute45 > 45 minute
Legendă