Trebuie să acceptați cookie-urile Youtube pentru a vedea acest videoclip
Empanadas - găluște cu carne
Fiecare regiune are rețeta proprie pentru empanadas, acestea diferind prin mărime și umplutură.
Mediu
5 persoane
90 Minute
Mediu
Ingrediente
pentru 5 persoane
300 g făină de grâu
2 gălbenușuri
4 linguri cu lapte
100 g drojdie
200 g unt
Un pic zahăr
350 g carne tocată amestecată
1 ou
4 linguri smântână
2 cepe
1 cățel usturoi
1 lingură ulei
1 ardei roșu
2 gălbenușuri
1 legătură de pătrunjel
Piper roșu și negru
Sare
Ingrediente pentru 5 persoane
300 g făină de grâu
2 gălbenușuri
4 linguri cu lapte
100 g drojdie
200 g unt
Un pic zahăr
350 g carne tocată amestecată
1 ou
4 linguri smântână
2 cepe
1 cățel usturoi
1 lingură ulei
1 ardei roșu
2 gălbenușuri
1 legătură de pătrunjel
Piper roșu și negru
Sare
Pași 1
Pentru a pregăti aluatul se dizolvă drojdia în lapte, se adaugă gălbenușurile, untul și zahărul. Se adaugă puțin câte puțin făină și se amestecă. Aluatul se înfășoară în folie și se bagă la frigider o noapte întreagă.
Pași 2
Putem să trecem la umplutură. Se taie ceapa și ardeiul în cubulețe, se strivește usturoiul. În uleiul fierbinte se prăjește mai întâi ceapa, apoi se adaugă ardeiul, usturoiul și carnea tocată. Se prăjește totul timp de aproximativ 10 minute. Se ia de pe foc și se adaugă 1 ou, 1 gălbenuș, smântâna și pătrunjelul tăiat mărunt.
Pași 3
Aluatul se întinde în 4 plăcinte cu diametrul de 15 cm. Pe fiecare plăcintă se pune o porție de umplutură, se îndoaie în jumătate și se lipesc marginile. Înainte de a fi coapte se vor unge pateurile cu gălbenuș.
Pași 4
Se coc în cuptor cca 20 de minute la temperatură de 200°C. Pot fi prăjite deasemenea în ulei în tigaie.
Lasă-te surprins
UșorMediuGreu
< 15 Minute15 - 45 Minute45 > 45 minute
Legendă▶
N/A
Creveți Teriyaki cu broccoli și conopidă
Bucătăria asiatică te va surprinde din nou cu o rețetă simplă și gustoasă. Te invităm să încerci mix...
Pui cu Piure din legume verzi
Înlocuiește clasicul piure de cartofi cu nutrienții legumelor verzi, iar prânzul în familie va fi o ...