
Plantă anuală din familia Asteraceae, cultivată pentru frunzele sale. Există aproximativ o sută de soiuri de salată, de diferite texturi şi de diferite culori ale frunzelor. Este prezentă în emisfera nordică.
100g de salată – 12 kcal
Conţine amidon, potasiu, fosfor, calciu, fier, zinc, vitamina C, B1, B2, B5, B6, PP, E, provitamina A.
Verdele calmează
Are proprietăţi calmante, este un bun somnifer şi un antidepresiv, datorită conţinutului de magneziu, crom şi de acid folic.
Are grijă de inimă, se gândeşte la suflet
Salata nu numai că are grijă de sufletul nostru, dar datorită substanţelor şi elementelor conţinute în ea are grijă de inima noastră.
O legumă pe altar
Se consideră că salata a fost cultivată dintr-un soi cu frunzele amărui, care era prezent în Europa, Asia şi în America de Sud. A fost cultivată 4500 de ani înaintea erei noastre pentru uleiul care se găsea în seminţele sale. De abia în secolul al VI-lea înaintea erei noastre perşii au cunoscut gustul frunzelor sale, iar romanii i-au atribuit proprietăţi terapeutice. Ca o curiozitate – împăratul Augustus a clădit un altar în cinstea salatei.
Cultivă-ţi norocul
În China se considera că cultivarea salatei aduce noroc. Aceasta era servită la ocazii speciale, ca de pildă zilele de naştere sau Anul Nou.
Descoperă legumele noastre












Rețetele noastre
Buddha Bowl
Bonduelle vine în întâmpinarea verii cu o rețetă fresh, bogată în proteine vegetale, perfectă pentru sezonul cald.
Salată cu tofu și porumb chilli
Salată ușor de preparat, plină de nutrienți, perfectă pentru toți membrii familiei.
Supă cremă de legume verzi cu năut
O nouă rețetă delicioasă de supă cremă! Valorile nutritive ale legumelor verzi, combinate năutul bogat în fibre și proteine, se regăsesc în acestă rețetă gustoasă.