
Plantă din familia ţelinei, cultivată pentru rădăcina sa portocalie galbenă. Este prezentă pe teritoriul Asiei, Europei al Africii de Nord şi al Europei.
100 g de morcov – 31 kcal
Conţine: carbohidraţi, albumine, caroten, vitaminele B1, B2, B6, C, E, H, K, PP precum şi calciu, potasiu şi cupru.
Văz de erete nocturn
Datorită combinaţiei de vitamine valoroase şi de săruri minerale, morcovul ne protejează împotriva anemiei şi îmbunătăţeşte vederea în întuneric.
Bronzul auriu
Morcovul are cel mai mult beta – caroten dintre toate legumele. De aceea consumul acestuia creşte rezistenţa la acţiunea razelor ultraviolete, dând tenului o netezime şi un colorit sănătos.
Proto-morcovul era … negru!
Morcovul provine din Asia. Era cunoscut încă în antichitate – Grecii şi Romanii îl utilizau ca plantă medicinală. Morcovul de astăzi era aproape în întregime negru, în urma mutaţiilor au apărut soiurile galbene, iar de-abia în secolul al XVIII-lea, datorită grădinarilor francezi morcovul a obţinut culoarea sa portocalie din zilele de astăzi.
Bijuteria morcov
În Anglia, în timpul reginei Elisabeta I, florile, frunzele şi rădăcinile de morcov erau utilizate pe post de decoraţii ale veşmintelor şi pălăriilor.
Descoperă legumele noastre












Rețetele noastre
Buddha Bowl
Bonduelle vine în întâmpinarea verii cu o rețetă fresh, bogată în proteine vegetale, perfectă pentru sezonul cald.
Salată cu tofu și porumb chilli
Salată ușor de preparat, plină de nutrienți, perfectă pentru toți membrii familiei.
Supă cremă de legume verzi cu năut
O nouă rețetă delicioasă de supă cremă! Valorile nutritive ale legumelor verzi, combinate năutul bogat în fibre și proteine, se regăsesc în acestă rețetă gustoasă.