Tortilla cu masa harina - pâine mexicană din făină de porumb
Dacă dorim să ne simțim ca un adevărat locuitor al Mexicului, nu ajunge doar Tequila și Sombrero-ul...
Ușor
5 persoane
45 Minute
Ieftin
Ingrediente
pentru 5 persoane
300 g masa harina sau amestec de mălai cu adaos de făină de cartofi
150 ml apă călduță
150 ml apă călduță
Ingrediente pentru 5 persoane
300 g masa harina sau amestec de mălai cu adaos de făină de cartofi
150 ml apă călduță
150 ml apă călduță
- Pași 1Într-un blid mare se amestecă masa harina cu apă. Frământând, se obține un aluat elastic, care nu se lipește de degete. Dacă aluatul este prea lipicios, se adaugă făină - dacă este prea uscat se adaugă apă.
- Pași 2Din acest aluat se formează o tartă care se acoperă și se lasă 10 minute.
- Pași 3Aluatul se împarte în 10 bucăți egale, din fiecare se formează câte o tartă mai mică, se întinde cu sucitorul până ajunge un disc cu diametrul de 15 cm.
- Pași 4Se prăjește pe tigaia uscată, la foc potrivit, timp de 23 minute, pe fiecare parte, până apar pete negre. Dacă plăcinta se umflă, se acoperă cu o altă tigaie.
Lasă-te surprins
Ușor
Mediu
Greu
< 15 Minute
15 - 45 Minute
45 > 45 minute
Salată cu fasole în trei culori
Cine a zis că o salată nu poate fi bogată în proteine. Bonduelle te inspiră și de această dată și își oferă o rețetă de salată bogată în fibre și proteine.
Pastramă de berbecuț și cartofi noi cu sfeclă
Venim în ajutorul tău cu o nouă rețetă ce te poate inspira în pregătirea mesei festive de Paște. Sfecla roșie reprezintă de această dată o idee perfectă ce acompaniază carnea de berbecuț.
Lipie naan cu brânză și fasole roșie
Descoperă și...